• Ónodi-Szűcs
    • Növekedési pályán van a mentőszolgálat

      Növekedési pályán van a mentőszolgálat

    • 221 milliárddal több jut egészségügyre 2018-ban

      221 milliárddal több jut egészségügyre 2018-ban

    • Az államtitkárt nem lepte meg az egészségügy lelete

      Az államtitkárt nem lepte meg az egészségügy lelete

  • kanyaró
    • Egyre súlyosabb a romániai kanyaróhelyzet

      Egyre súlyosabb a romániai kanyaróhelyzet

    • Kanyaró: nő a nyomás Románia felől

      Kanyaró: nő a nyomás Románia felől

    • Kanyaró: egy hét alatt több száz beteg

      Kanyaró: egy hét alatt több száz beteg

  • bérrendezés
    • Nem az IKEA az egészségügy gyilkosa

      Nem az IKEA az egészségügy gyilkosa

    • Éger az ígéretekről, költségvetésekről

      Éger az ígéretekről, költségvetésekről

    • A miniszter elégedett a mentős bérfejlesztéssel

      A miniszter elégedett a mentős bérfejlesztéssel

A brit kormány az Atkins fogyókúra ellen

Egészségmagazin 2003.09.23 01:00 Forrás: Weborvos

A brit kormány támadást intézett a Nagy-Britanniában közel három millió ember által követett Atkins fogyókúrás diéta ellen.

A kormány weboldalán közzétett dokumentum szerint a magas zsírtartalmú és alacsony szénhidrát tartalmú táplálkozás megnövelheti a daganatos és a szívbetegségek kialakulásának veszélyét.


A brit Élelmiszer ellenőrző Intézet szerint a magas zsírtartalmú táplálkozás elhízáshoz vezet és ezenkívül „ízetlen és unalmas".
Nagy vitát váltott ki az utóbbi időben Nagy-Britanniában az Atkins diéta egészségügyi kihatásai. A diéta követői úgy vélik, hogy ezzel gyorsan megszabadulnak kilóiktól és egészségük sem látja kárát. Ugyanakkor a táplálkozási szakemberek úgy látják, hogy a kiegyensúlyozott és nem túlzott szénhidrát és zsír bevitele a legmegfelelőbb.


Szakemberek szerint az 1970-ben elindított fogyókúrás diéta kizárja többek között a rost dús élelmiszereket. „Bármelyik élelmiszercsoport kizárása étkezésünkből káros lehet egészségünkre", jegyezte meg Sam Church az Élelmiszer ellenőrző Intézet táplálkozási tanácsadója. „Az alacsony szénhidrát tartalmú táplálkozás általában magas zsírtartalmú és ezzel megnöveljük a szív és koszorúér-betegségek kialakulásának lehetőségét", jegyezte meg a szakember.
forrás:www.bbc.com

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink