• Ónodi-Szűcs
    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

    • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

      Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP
    • Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

      Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

    • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

      Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

    • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

      352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

  • EESZT
    • Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

      Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

    • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

      EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

    • Informatika az egészségügy szolgálatában

      Informatika az egészségügy szolgálatában

A brit kormány az Atkins fogyókúra ellen

Egészségmagazin 2003.09.23 01:00 Forrás: Weborvos

A brit kormány támadást intézett a Nagy-Britanniában közel három millió ember által követett Atkins fogyókúrás diéta ellen.

A kormány weboldalán közzétett dokumentum szerint a magas zsírtartalmú és alacsony szénhidrát tartalmú táplálkozás megnövelheti a daganatos és a szívbetegségek kialakulásának veszélyét.


A brit Élelmiszer ellenőrző Intézet szerint a magas zsírtartalmú táplálkozás elhízáshoz vezet és ezenkívül „ízetlen és unalmas".
Nagy vitát váltott ki az utóbbi időben Nagy-Britanniában az Atkins diéta egészségügyi kihatásai. A diéta követői úgy vélik, hogy ezzel gyorsan megszabadulnak kilóiktól és egészségük sem látja kárát. Ugyanakkor a táplálkozási szakemberek úgy látják, hogy a kiegyensúlyozott és nem túlzott szénhidrát és zsír bevitele a legmegfelelőbb.


Szakemberek szerint az 1970-ben elindított fogyókúrás diéta kizárja többek között a rost dús élelmiszereket. „Bármelyik élelmiszercsoport kizárása étkezésünkből káros lehet egészségünkre", jegyezte meg Sam Church az Élelmiszer ellenőrző Intézet táplálkozási tanácsadója. „Az alacsony szénhidrát tartalmú táplálkozás általában magas zsírtartalmú és ezzel megnöveljük a szív és koszorúér-betegségek kialakulásának lehetőségét", jegyezte meg a szakember.
forrás:www.bbc.com

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink