• Ónodi-Szűcs
    • A labda az államtitkárnál volt

      A labda az államtitkárnál volt

    • Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

      Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

    • Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

      Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

  • költségvetés
    • Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

      Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

    • Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

      Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

    • Százmilliót vonnának el a kórházaktól

      Százmilliót vonnának el a kórházaktól

  • bérrendezés
    • Alulról közelítik a nemzetgazdasági átlagot

      Alulról közelítik a nemzetgazdasági átlagot

    • Felzárkóznak az egészségügyi keresetek

      Felzárkóznak az egészségügyi keresetek

    • Pártpolitikai csörte szombaton az egészségügyről

      Pártpolitikai csörte szombaton az egészségügyről

A brit kormány az Atkins fogyókúra ellen

Egészségmagazin 2003.09.23 01:00 Forrás: Weborvos

A brit kormány támadást intézett a Nagy-Britanniában közel három millió ember által követett Atkins fogyókúrás diéta ellen.

A kormány weboldalán közzétett dokumentum szerint a magas zsírtartalmú és alacsony szénhidrát tartalmú táplálkozás megnövelheti a daganatos és a szívbetegségek kialakulásának veszélyét.


A brit Élelmiszer ellenőrző Intézet szerint a magas zsírtartalmú táplálkozás elhízáshoz vezet és ezenkívül „ízetlen és unalmas".
Nagy vitát váltott ki az utóbbi időben Nagy-Britanniában az Atkins diéta egészségügyi kihatásai. A diéta követői úgy vélik, hogy ezzel gyorsan megszabadulnak kilóiktól és egészségük sem látja kárát. Ugyanakkor a táplálkozási szakemberek úgy látják, hogy a kiegyensúlyozott és nem túlzott szénhidrát és zsír bevitele a legmegfelelőbb.


Szakemberek szerint az 1970-ben elindított fogyókúrás diéta kizárja többek között a rost dús élelmiszereket. „Bármelyik élelmiszercsoport kizárása étkezésünkből káros lehet egészségünkre", jegyezte meg Sam Church az Élelmiszer ellenőrző Intézet táplálkozási tanácsadója. „Az alacsony szénhidrát tartalmú táplálkozás általában magas zsírtartalmú és ezzel megnöveljük a szív és koszorúér-betegségek kialakulásának lehetőségét", jegyezte meg a szakember.
forrás:www.bbc.com

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink