• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

      Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

    • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

      A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

    • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

      Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

  • EBP
    • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

      EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

    • EBP: új szakrendelőt kap a II. kerület

      EBP: új szakrendelőt kap a II. kerület

    • Világos rendszerbe akarják szervezni az ellátást

      Világos rendszerbe akarják szervezni az ellátást

  • EESZT
    • Néhány nap maradt az e-személyik igénylésére

      Néhány nap maradt az e-személyik igénylésére

    • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

      EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

    • Kattintásra jön a lelet az új rendszerben

      Kattintásra jön a lelet az új rendszerben

A brit kormány az Atkins fogyókúra ellen

Egészségmagazin 2003.09.23 01:00 Forrás: Weborvos

A brit kormány támadást intézett a Nagy-Britanniában közel három millió ember által követett Atkins fogyókúrás diéta ellen.

A kormány weboldalán közzétett dokumentum szerint a magas zsírtartalmú és alacsony szénhidrát tartalmú táplálkozás megnövelheti a daganatos és a szívbetegségek kialakulásának veszélyét.


A brit Élelmiszer ellenőrző Intézet szerint a magas zsírtartalmú táplálkozás elhízáshoz vezet és ezenkívül „ízetlen és unalmas".
Nagy vitát váltott ki az utóbbi időben Nagy-Britanniában az Atkins diéta egészségügyi kihatásai. A diéta követői úgy vélik, hogy ezzel gyorsan megszabadulnak kilóiktól és egészségük sem látja kárát. Ugyanakkor a táplálkozási szakemberek úgy látják, hogy a kiegyensúlyozott és nem túlzott szénhidrát és zsír bevitele a legmegfelelőbb.


Szakemberek szerint az 1970-ben elindított fogyókúrás diéta kizárja többek között a rost dús élelmiszereket. „Bármelyik élelmiszercsoport kizárása étkezésünkből káros lehet egészségünkre", jegyezte meg Sam Church az Élelmiszer ellenőrző Intézet táplálkozási tanácsadója. „Az alacsony szénhidrát tartalmú táplálkozás általában magas zsírtartalmú és ezzel megnöveljük a szív és koszorúér-betegségek kialakulásának lehetőségét", jegyezte meg a szakember.
forrás:www.bbc.com

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink