• Ónodi-Szűcs
    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

    • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

      Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP
    • Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

      Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

    • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

      Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

    • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

      352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

  • EESZT
    • Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

      Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

    • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

      EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

    • Informatika az egészségügy szolgálatában

      Informatika az egészségügy szolgálatában

Evés és öregedés

Egészségmagazin 2004.06.15 01:00 Forrás: Origo

Olyan szerkezetű vegyületeket lehetne előállítani, amelyek befolyásolnák a zsíranyagcsere sebességét.

A Massachusetts Institute Of Technology munkatársai azonosították az egyik legfontosabb olyan a fehérjét, amely az emlősökben a zsírleadás és - tárolás szabályozásáért felelős - adta hírül az Origo. A felfedezésre alapozva a jövőben olyan szerkezetű vegyületeket lehetne előállítani, amelyek alkalmazása befolyásolná a zsíranyagcsere sebességét, s ezáltal talán lehetővé tenné az élettartam meghosszabbítását is. "Mindezt úgy, hogy továbbra sem kéne lemondanunk kedvenc ételeikről, ám nem híznánk el emiatt. Emellett csökkenne az időskori cukorbetegség vagya rák kialakulásának a kockázata is - idézi az intézet egyik biológus professzorát a lap.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink