• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: sok minden jobb, de a lakosság nem érzi

      Ónodi-Szűcs: sok minden jobb, de a lakosság nem érzi

    • Több lombikbébi-eljárást finanszíroz majd az állam

      Több lombikbébi-eljárást finanszíroz majd az állam

    • Ónodi-Szűcs Zoltán néhány aktuális problémáról

      Ónodi-Szűcs Zoltán néhány aktuális problémáról

  • költségvetés
    • A jövő évi költségvetés gyógyszerészi szemmel

      A jövő évi költségvetés gyógyszerészi szemmel

    • Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

      Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

    • Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

      Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

  • EESZT
    • Jön az E-vény, lesz, aki kiadja az orvosságot?

      Jön az E-vény, lesz, aki kiadja az orvosságot?

    • Hétfőn road-show-ra indulnak az ÁEEK szakértői

      Hétfőn road-show-ra indulnak az ÁEEK szakértői

    • EESZT-csatlakozás: tapasztalatok, típushibák

      EESZT-csatlakozás: tapasztalatok, típushibák

Evés és öregedés

Egészségmagazin 2004.06.15 01:00 Forrás: Origo

Olyan szerkezetű vegyületeket lehetne előállítani, amelyek befolyásolnák a zsíranyagcsere sebességét.

A Massachusetts Institute Of Technology munkatársai azonosították az egyik legfontosabb olyan a fehérjét, amely az emlősökben a zsírleadás és - tárolás szabályozásáért felelős - adta hírül az Origo. A felfedezésre alapozva a jövőben olyan szerkezetű vegyületeket lehetne előállítani, amelyek alkalmazása befolyásolná a zsíranyagcsere sebességét, s ezáltal talán lehetővé tenné az élettartam meghosszabbítását is. "Mindezt úgy, hogy továbbra sem kéne lemondanunk kedvenc ételeikről, ám nem híznánk el emiatt. Emellett csökkenne az időskori cukorbetegség vagya rák kialakulásának a kockázata is - idézi az intézet egyik biológus professzorát a lap.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink