Előadások a fogyatékosok gondjairól


Fennállásának 75. évfordulóját ünnepelte Kisújszálláson a fogyatékkal élő gyerekekről gondoskodó Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kádas György Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekotthon.

A november 19-21. között megtartott gyógypedagógiai szakmai napokat többek között az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium, a Fogyatékos Gyermekekért Közalapítvány is támogatta.

A plenáris szakmai előadások sorában szóba került az értelmileg akadályozott tanulók oktatásának módszertani megújulása (dr. Radványi Katalin főiskolai docens); a tanulásban akadályozottak szegregációs oktatásának helyzete (dr. Papp Gabriella főiskolai főigazgató-helyettes); a gyógypedagógus személyisége és lelki egészsége (dr. Bagdy Emőke tanszékvezető egyetemi tanár); családnélküliség és a fogyatékkal élés együttes stigmája (dr. Radoszáv Miklós igazgató helyettes); a gyermekvédelem jövője a fogyatékkal élők szempontjából (Gáspár Károly ESZCSM főosztályvezető).

A szekcióüléseken hallani lehetett az egyéni fejlesztésben alkalmazott informatikai eszközökről (Kőrösné dr. Mikis Márta OKI főmunkatársa); a gyógypedagógiai lovaglás és voltizsálás komplex hatásairól (Bozori Gabriella lovasterapeuta); a súlyosan halmozottan fogyatékos gyerekek egyéni fejlesztéséről (Benke MáriaBéres Lászlóné).2003-11-22 16:57 Forrás: Weborvos S. Cs. J.