Fejtetű-írtás


A kérdésem mi a leghatásosabb haj tetü irtó. És a sörkéket hogyan lehet leszedni a legkönnyebben. Nagyon várom válaszát, köszönettel egy elkeseredett Anyuka.

Hajtetű irtó folyadékot gyógyszertárban vény nélkül vásárolhat / ilyen jól bevált készítmény pl. a Nittifor /A dobozban mellékelt betegtájékoztató szerint kell használnia, de kérésére a patikában is tájékoztatják. A hajtetű irtását általában száraz hajra felvitt tetűirtóval végzik, amellyel benedvesítik a hajat és a fejbőrt, majd kb.1o percig a hajon hagyva a szert be kell kötni a fejet
kendővel és meg kell várni, míg magától rászárad a hajra a szer. Ezután lehet leöblíteni és samponnal megmosni. A nedves hajat át kell fésülni sűrű fogú fésűvel többször, ez fogja eltávolítani az elpusztult tetveket és serkéket is.


Figyelni kell arra, hogy elegendő folyadék jusson a fülek mögé és a tarkótájra, viszont a szembe ne kerüljön. Érdemes az egész családot átvizsgálni, de csak azoknál a személyeknél kell alkalmazni a szert, akiknél tetvet találunk. A fésűket és hajkeféket el kell különíteni, illetve a fertőzött személyét ne használják. Ugyanígy a törőlközőket, ágyhuzatokat is mind ki kell mosni minimum 6o fokos vízben. Ugyanezt tanácsolom a ruházattal kapcsolatban is. A hajas fejbőrön végzett tetűirtást 1o nap múlva akkor is meg kell ismételni, ha már nem találnak újabb tetveket a fejen.
dr Gerencsér Emőke2004-09-28 13:59