• Ónodi-Szűcs
  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

 • EBP
  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Megújul az országos pulmonológiai intézet

   Megújul az országos pulmonológiai intézet

  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Élesíthető az egészségügyi elektronikus rendszer

Egészségpolitika 2016.12.19 14:06 Forrás: MTI
Élesíthető az egészségügyi elektronikus rendszer

Az egységes kommunikációs platform képes összekapcsolni a kórházi rendszereket, valamint a háziorvosi- és patikarendszereket.

Élesítésre kész az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, vagyis az EESZT - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Az e-egészségügy egységes kommunikációs platformja képes összekapcsolni a már most is működő kórházi rendszereket, valamint a háziorvosi- és patikarendszereket.

Azt ígérik, központi támogató szolgáltatást nyújt majd az egészségügyi ellátás menetében az EESZT: az ágazati azonosítás és jogosultságkezelés, a közhiteles és közcélú adatok megosztása és a központi üzenetkezelés -, valamint szakági szolgáltatások, mint a jelentéskezelés és a törzspublikáció is lehetséges lesz a segítségével.

Ezen felül elérhetők lesznek a rendszerben az egészségügyi ágazat igényeit kiszolgáló fontos szolgáltatások is. Ilyen az e-beutaló, ami lehetővé teszi a beteget fogadó intézmény kiválasztását is. Az e-recept, ami hasznos új funkciókkal egészíti ki a gyógyszerfelírás és -kiadás folyamatát, A digitális képtovábbítás és a távkonzílium is megvalósulhat, valamint, az eseménykatalógus és az ellátásokhoz kapcsolódó adatok egységes tárolása, illetve az e-profil, ami olyan létfontosságú adatokat szolgáltat, amelyek adott esetben életmentő információk lesznek a sürgősségi ellátásban dolgozók számára. Az ellátottak a digitális önrendelkezés útján élhetnek az adatvédelem körében meghatározott jogaikkal, és megszabhatják, ki férhet hozzá az adataikhoz.

Az EESZT készen áll a jövőre induló "pilot üzemmódra", az egészségügyi szolgáltatók által használt kórházi információs, háziorvosi és patikarendszerek fejlesztői megismerhették azokat a műszaki paramétereket és technikai feltételeket, melyekkel az EESZT-hez csatlakozni képes rendszereket tudnak létrehozni. Így az egészségügyi dolgozók az általuk már megszokott rendszer használatával tudják az EESZT biztosította szolgáltatásokat igénybe venni.                                       

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink