• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Elítéli a szakmai kamara a malomvölgyi ápolókat

Egészségpolitika 2018.01.16 14:44 Forrás: Weborvos
Elítéli a szakmai kamara a malomvölgyi ápolókat

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elhatárolja magát azon dolgozóktól, akik ápolók iránti közbizalom rombolásában részt vesznek.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara mély megdöbbenéssel fogadta a 24.hu 2018. január 13–án, olvasói jelzés alapján megjelenő híradását a Baptista Szeretetszolgálat pécsi Malomvölgyi Szeretetotthon magukról megfeledkezett ápolóiról, akik egy betegágyon fekvő idős, beteg asszony mellett imitáltak szexuális pozíciókat és erről képeket osztottak meg a közösségi oldalakon.

A MESZK megkereste az intézmény vezetőjét, aki azt a tájékoztatást adta, hogy az érintett dolgozók nem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagjai voltak, tehát vélelmezhető, hogy nem is rendelkeztek egészségügyi szakképesítéssel, azaz szociális gondozói munkakörben tevékenykedtek. Ennek ellenére a szomorú eset kapcsán a szakmai köztestület ki kívánja nyilatkozni a betegellátás során követendő egyik legfontosabb elv, az emberi méltóság tiszteletének megőrzését, tiszteletben tartását. Az ápolói hivatás gyakorlóinak - tekintett nélkül végzettségi szintjükre és szakképesítésük formájára -, a mindennapi betegellátás során mindig szem előtt kell tartani - írta a kamara sajtóközleményben.

Erkölcsi tükröt tartva tagjaink felé hangsúlyozzuk, hogy a hivatás kötelezettséget ad számunkra, mely nem csak a szakmai, de a magánéletben is megköveteli a példamutatást és az etikus magatartást. Mindazon egészségügyi és szociális dolgozók, akik ezt nem tartják be rombolják az egészségügyi szakdolgozók megbecsülését, ezáltal gyengítik a társadalom felőli bizalmat. Az egészségügyi és szociális ellátás egy igen sajátos, folyamatos szolgálat, mely az emberi kapcsolatokra és az ellátott, gondozott tiszteletére épül.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elhatárolja magát azon dolgozóktól, akik ápolók iránti közbizalom rombolásában részt vesznek. Annak ellenére, hogy a köztestület hivatalosan nem indíthat eljárást olyan szakember ellen, aki nem a kamara tagja, teljes mértékben elítéli az szeretetotthonban tevékenykedő, az ügy kirobbanás azóta már elbocsátott dolgozókat - áll a közleményben.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink