• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

Egészségpolitika 2017.10.20 06:45 Forrás: Weborvos
Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

Az orvosoknak is mint felhasználóknak vizsgázniuk kell az egészségügyi tér használatához.

Csak azok a gyógyítók tudnak élni az EESZT szolgáltatásainak előnyeivel, akik azt valóban megismerik, éppen ezért minden felhasználó számára fontos, hogy a legmagasabb biztonsági szinten működő, különösen érzékeny adatokat kezelő rendszer sajátosságaival tisztában legyen. Ehhez az EESZT fenntartója olyan képzési felületet biztosít, amely ígéretük szerint könnyen és gyorsan elsajátíthatóvá teszi a legfontosabb alapismereteket. Információink szerint eddig már több mint 18 ezren vizsgáztak eredményesen.

Az EESZT Felhasználói Tájékoztató megismerése feltétele annak, hogy a felhasználók aktiválhassák magukat a rendszerben. Ezért az e-learning képzésben megismerhető tájékoztatás és a letölthető oktatási segédlet átolvasása után egy 10 kérdéses tesztsor segítségével ellenőrzi a rendszer a megszerzett tudás. A minél biztosabb tudás érdekében letölthető oktatási segédlet is elérhető a felületen.

A képzést bármilyen tempóban el lehet végezni, megszakítani, és újra belépve folytatni, de 2017. november 1-jéig, az adatszolgáltatási kötelezettség megkezdéséig sikeresen teljesíteni kell. A tesztsor kitöltésére 30 perc áll rendelkezésre, legalább 7 jó választ kell adni, sikertelen kitöltés esetén még kétszer lehet próbálkozni.

Azoknak, akik több helyen is dolgoznak, vagy helyettesítenek, természetesen csak egyszer kell a vizsgát letenniük.

Az e-learning tananyag megtekintése nincs időkorláthoz kötve, bármilyen tempóban tanulmányozható. A kérdéseket random jelleggel választja ki a program.

A felületen később elérhetővé válik majd az adott felhasználó által használt intézményi rendszer EESZT-kompatibilis szoftververzióját bemutató felhasználói segédlet is.

A belépéshez minden felhasználó előre beállított felhasználónevet és jelszót kap, melyet az első belépés után meg kell változtatni. Ezzel kapcsolatban minden információt megtalál a https://eeszt.aeek.hu oldalon mielőtt bejelentkezne a felületre.

Sikeres vizsga esetén a csatlakozott intézmény EESZT-felhasználó dolgozója aktiválhatja magát az Ágazati portál felületén, ami szükséges ahhoz, hogy beléphessen a Térbe akár az EESZT-kompatibilis medikai rendszeren keresztül, akár a webes felületen.

A legfrisebb adatok szerint a november elsejéig csatlakozásra kötelezett csaknem tízezer ellátó intézmény közül már 8712-en vannak jelen az EESZT rendszerben (91,2 százalékos csatlakozási arány). Első helyen állnak az intézmények, közülük 348 (94 százalék) csatlakozott, mellettük 2981 gyógyszertár (93,3 százalék) és 5383 háziorvos (86,2 százalék) tagja már az EESZT rendszerének, derült ki az MTI Infotér konferenciájáról szóló október 17-i tudósításából.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink