• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Mit tudni Ónodi-Szűcs Zoltánról?

Egészségpolitika 2014.10.01 20:00 Forrás: Weborvos
Mit tudni Ónodi-Szűcs Zoltánról?

Október elsejétől dr. Ónodi-Szűcs Zoltán irányítja a GYEMSZI-t. De mit érdemes róla dióhéjban megismerni?

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán az orvosi diplomája megszerzése óta eltelt 23 évben a magyar egészségügy teljes keresztmetszetét bejárta. 1991-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen általános orvosként. Ekkor profi kosárlabdázó, ezért orvosi diplomáját követően nem az egészségügyben kezd el dolgozni, hanem a sport mellett egy egészségügyi informatikai cégnél vállal munkát. 1995-ben, az aktív sport befejezése után ez válik fő tevékenységévé.

2003 áprilisában kinevezik a debreceni Városi Egészségügyi Szolgálat élére. 2004 őszén egészségügyi szakmenedzser diplomát szerez a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem dobogókői képzésén. A Városi Egészségügyi Szolgálat átalakítását követően 2004 októberétől VESZ Egészségügyi Szolgáltató Kht. és VESZ Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója. 2006-tól a Kenézy Kórház főigazgatója. Később levezényli az intézmény gazdasági társasággá alakítását, a Kenézy Kórház Zrt. vezérigazgatója, majd a debreceni Egészségügyi Holding Zrt. igazgatóságának elnöke. 2012 februárjától a GYEMSZI Észak-Alföldi régiójának területi igazgatója. Az emberi erőforrás miniszter javaslatára 2014.október 1-től nevezik ki a GYEMSZI főigazgatójának.

Angolul beszél, nős, négy gyermeke van. Szabadidejében szívesen hallgat zenét, fallabdázik, illetve vizisíel. Jelenleg PhD-képzést folytat a Corvinus Egyetemen.

Egészségügyi tudományos kutatási tevékenysége felöleli a hatékonyság-hozzáférhetőség-igazságosság kérdésköreit. Az elmúlt években több jelentős dolgozatot jelentetett meg. 2011 őszén a Budapesti Teljesítménymenedzsment Központ kutatójaként vitairatot publikált „A Semmelweis Terv margójára" címmel, amelyet élénk szakmai vita követett. 2013 januárjában ezt egy újabb vitairat követte, „Egy elmaradt vita margójára" címmel. A két dolgozatból nagy pontossággal megbecsülhető, merre látja az egészségügyi ellátórendszer fejlesztési lehetőségeit a GYEMSZI új főigazgatója.


Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink