• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

   EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

  • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

   EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

Most a központi régió következik

Egészségpolitika 2017.05.03 13:18 Forrás: MTI
Most a központi régió következik

Az új, 3,8 milliárd forintból felépülő kőbányai szakrendelő az Egészséges Budapest Program első mérföldköve.

A következő években a központi régió egészségügyi ellátását kell megoldani azért, hogy az itt élők ellátásához olyan háttér alakuljon ki, amely a biztonságos betegellátást szolgálja - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szerdán Kőbányán.

Az államtitkár a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet új szakrendelőjének építését bejelentő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az előző uniós ciklusban 500 milliárd forint forrás érkezett az egészségügyre, de Budapest és az ország központi régiója nem részesült ebből. Ezért saját forrásból kell a következő években több száz milliárdot elkölteni az Egészséges Budapest Program keretében. A kőbányai új szakrendelő ennek a programnak az első, jelentős mérföldköve - tette hozzá.

Bodnár Attila, az intézmény főigazgatója elmondta, a szakrendelő állapota igen leromlott, viszont a kórháznak óriási szerepe van a városrész és az agglomeráció betegeinek ellátásában, ezért is örömteli a mostani beruházás bejelentése.

Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere arról beszélt, hogy az alapellátásban az elmúlt időszakban gyorsan tudtak javítani az infrastrukturális helyzeten, összességében 1,5 milliárd forintot fordítottak háziorvosi rendelők felújítására. Új szakrendelő építése azonban meghaladta az önkormányzat lehetőségeit.

Révész Máriusz (Fidesz) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Kőbánya a főváros leggyorsabban fejlődő kerülete volt az utóbbi években, azonban az egészségügyi infrastruktúra "kritikus pontnak" számított. Azt mondta, a kőbányaiak az új egészségházzal és a korszerű szakrendelővel jobb egészségügyi ellátást kapnak majd.

A kórház területén felépülő új szakrendelő megépítésére 3,8 milliárd forint kormányzati forrás áll rendelkezésre. Az 5497 négyzetméteres épület tervezési szakaszban van, az épülethez egy 122 férőhelyes felszíni és 50 férőhelyes mélygarázst terveznek. A munkák idén decemberben megkezdődnek, az új szakrendelő jövő decembertől fogadhat betegeket. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet a X. és XVII. kerület, valamint Monor és Gyömrő lakosait látja el, évente kétmillió beteg fordul meg az intézményben.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink