• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

  • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

   A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

  • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

   Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

 • EBP
  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

  • EBP: új szakrendelőt kap a II. kerület

   EBP: új szakrendelőt kap a II. kerület

  • Világos rendszerbe akarják szervezni az ellátást

   Világos rendszerbe akarják szervezni az ellátást

 • EESZT
  • Néhány nap maradt az e-személyik igénylésére

   Néhány nap maradt az e-személyik igénylésére

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

  • Kattintásra jön a lelet az új rendszerben

   Kattintásra jön a lelet az új rendszerben

Ösztöndíjat ad rezidenseinek az egri kórház

Egészségpolitika 2017.09.29 14:40 Forrás: Weborvos
Ösztöndíjat ad rezidenseinek az egri kórház

Heves Megyéért kitüntető díjat kapott a Markhot Ferenc Kórház gyógyító közössége.

Dr. Ringelhann Béla professzorról nevezte el a Markhot Ferenc Kórház azt az ösztöndíjat, amellyel a fiatal orvosokat támogatja szakvizsgájuk megszerzésében. Az országosan is egyedülálló és példaértékű kezdeményezést a kórház stabil anyagi helyzete tette lehetővé - tájékoztatta lapunkat a kórház közleményében.

Tizennyolc rezidens kötött szerződést a kórházzal, mely szerint az intézmény havi bruttó 100 ezer Ft-al támogatja a fiatal orvosokat a szakvizsgájuk képzési ideje alatt.

A Markhot Ferenc Kórház arra törekszik, hogy minél több fiatal orvost készítsen fel sikeres szakvizsgára, ezért döntött az intézmény vezetése az anyagi támogatás mellett. Az ösztöndíj névadója dr. Ringelhann Béla ( 1917-1999 ) professzor, aki az egri kórházban a belgyógyászaton kezdett gyógyítani, majd kórbonctani, belgyógyászati, hematológiai és laboratóriumi szakvizsgát tett. Nevéhez fűződik az önálló Központi Laboratórium létrehozása, melynek vezetője volt 1964-ig. Dr. Ringelhann Béla nemzetközi hírű kutató, orvostörténész, egyetemi tanár, az orvostudományok doktora, iskolateremtő tevékenységéről is ismert. 1966-ban a Ghanai Orvostudományi Egyetem klinikai-kémiai patológiai tanszékének alapítója, vezető egyetemi tanára volt 1971-ig. Hazatérése után kapta meg kórházunkban Markhot méltó utódaként a Markhot Emlékérmet.A Központi Laboratórium későbbi vezető főorvosai tiszteletből máig megőrizték jeles elődjük, dr. Ringelhann Béla professzor saját kezű aláírásának bélyegzőjét, mint kedves emléket és az utókornak adományozták.

A Dr. Ringelhann Béla Ösztöndíj adományozó oklevelén szerepel a professzor bélyegzője is, jelképezve a névadó szellemi örökségét.

Heves Megyéért kitüntető díjat kapott a Markhot Ferenc Kórház gyógyító közössége

Az elismerést a kórház nevében dr. Vácity József főigazgató vette át a Heves Megyei Közgyűlés ülésén. A díjat 1992-ben alapította a megyegyűlés, és azon magánszemélyek vagy közösségek kaphatják meg, akik több éven keresztül maradandó értéket teremtve, kimagasló és példamutató munkát végeztek.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink