• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

  • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

   A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

  • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

   Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

 • EBP
  • Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

   Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

  • Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

   Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

 • EESZT
  • Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

   Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

  • Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

   Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

  • EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

   EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

WHO-kinevezés a menedzserképző központnak

Egészségpolitika 2016.03.21 07:04 Forrás: Semmelweis Egyetem
WHO-kinevezés a menedzserképző központnak

Az egészségügyi emberi erőforrással, így például az orvosok migrációjával kapcsolatos kérdéseket kutatják a Semmelweis Egyetemen.

WHO Együttműködési Központként kutatja mostantól az egészségügyi emberi erőforrással, így például az orvosok migrációjával kapcsolatos kérdéseket a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja (EMK). Az erről szóló kinevezést Dr. Pusztai Zsófia, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője adta át Dr. Szél Ágostonnak, a Semmelweis Egyetem rektorának.

Dr. Szél Ágoston hangsúlyozta: a kinevezéssel regionális tudásközponttá válik az EMK. A központ számos nemzetközi kutatásban vett már részt eddig is, melyek világszerte ismertséget adtak az intézetnek – tette hozzá. Mint fogalmazott, nehéz küzdeni az egészségügyi migráció ellen, de az EMK kutatásaiból származó adatok, információk segítenek ebben a munkában.

Dr. Pusztai Zsófia kiemelte: a regionális Együttműködési Központtá való négy évre szóló kinevezéssel azt a több éves tudományos munkát ismeri el az Egészségügyi Világszervezet, melyet az EMK végez az egészségügyi emberi erőforrással összefüggő kérdésekben.

Dr. Szócska Miklós, az EMK igazgatója elmondta: WHO Együttműködési Központként a hazai helyzettől a regionális kontextuson át a globális katasztrófahelyzetekig mindent érint majd a munkájuk, ami összefügg az egészségügyi humánerőforrással. Feladatuk egyebek mellett, hogy megmutassák a döntéshozóknak, hol vannak problémák, milyen mértékűek ezek és milyen jó gyakorlatok vannak a megoldásra hazai, regionális és globális szinten.

A kinevezés értelmében a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja képviselheti, támogathatja a WHO szakmai programját az egészségügyi emberi erőforrás területen regionális szinten, vagyis a világszervezet által az európai régióhoz sorolt több mint 50 országban. Európában még egy ankarai és egy amszterdami szakmai műhely rendelkezik hasonló címmel ezen a szakterületen.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink