hirdetés
 • tutormano
  2013-12-27 11:45
  Előzmény: Szoror

  Irgalom atyja ne hagyj el!!!Nincs pénz, kórházra, gyógyszerre személyzetre. Nincs semmire. Tartalék már 20 éve felélve, de leginkább nincs olyan luxusra pénz, hogy a betegek csak mert nincs otthon fűtés, elheverésszenek és koszt kvártélyozzanak a kórházban, az a legdrágább.

 • Szoror
  2013-12-26 17:03
  Előzmény: tutormano

  Ilyen agyament "modern technikai " felszereltségre ,ha nincs pénz ,nem kell vásárolni. A kórházak ,maguk mostak ,maguk termeltek, maguk építkeztek tataroztak . Ma is olcsóbb volna mint mindenhez szolgáltatást igényelni. Van tartalék a rendszerben bőven. Vannak olyan egyszerűen tanulható technikák amihez nem kell áram , mégsem része a képzésnek. Egy gyomor fekélynek a gyógyszerezése nem különbözik akkor ha bal ,vagy jobb oldalon van , akkor miért kell műszeres beavatkozással kezdeni? Protokoll, na ez a pénz pazarlás csúcsa.

 • tutormano
  2013-12-25 09:45
  Előzmény: Szoror

  Nem az egészségügynek! Az emberek egész fizetése sem lenne elég, arra amire igényük van. A gyógyszer gyártók és a műszergyártók, már csak igen embertelenek, nem emberségért adják a termékeiket, hanem igen csak horror áron. A szolgáltatók is pénzért adják a villanyt, gázt, vizet. Ilyen embertelenek ezek ..NA! :). Az emberek jó része,m mármint aki fizet egyáltalán, 1 rozzant trabant árán szeretne fullextrás mercit kapni. Az, hogy 40 évig fizetett vki, azt már rég „lefogyasztotta”.S most őszintén ki fizetet 40 évig? Mert a gyes,gyed táppénz ideje nem számít bele.(Írni viszont írják ám sokan). Az, hogy a befizetésekhez képest, még mindeg jóval többet kapnak az emberek,mint ami jár őnekik, azt pl. 1 kis réteg megnyomorításával, kizsákmányolásával érik el. Azért, hogy azt ami most van megkapják ma az emberek, kizsigerelik, megnyomorítják az egészségügyi dolgozókat.Nos, akkor nem baj ha velük embertelenek? Ott nem bántja a szemünket az embertelenség??? Most még tehetik, mert ha nem lesznek és rövidesen nem lesz már ott senki, akkor lehet elmenni a sok okoskodónak műteni, ágytálazni.

 • Szoror
  2013-12-23 18:03
  Előzmény: tutormano

  Ha jól értem az embernek egész fizetését oda kéne adni az egészség ügynek , még így sem lenne elég hogy megfizesse? Hát akkor olcsóbbra kell venni az egészség ügyi kaszát. A sok automata ajtó helyet a betegellátásra kéne költeni. Hol él maga? Hol tanulta ezt a fajta egészségügyi gondolkodás módot? Takarékoskodott egész életében a korosztályom ,fizette a Társadalom Biztosítást, a jövedelme jelentős százalékát. Engem nagyon nem érdekel ,hogy külföldön hogyan csinálták ,itt nem ez a szokás, itt az állam kötelezővé tette a takarékoskodást erre a célra,most pedig kérem amit kifizettem. Nem azért fizetett valaki egész életében , hogy idézem a hír 24 cikkét "A biztonsági őrök ültették be az őt hazaszállító autóba a beteget, aki „nem volt hajlandó beszélni és mozogni”, valamint „nem volt együttműködő”. Azért, mert akkor már halott volt." Hát ne így adja ki a kórház a beteget , akkor engedje el ,ha képes ellátni magát . Ez a minimum ellátás. Illetve a végleg ellátásra szorulót el tudja helyezni speciális otthonokba. Ott intézzék ezt, ahol a probléma egyáltalán felmerül a kórházban. Ne a magatehetetlen beteg járkáljon ide-oda bebocsáttatásért, hé :Nem csak gazdaságossági szempontból , hanem: emberség? ...Ha bűnözőket ellehet helyezni , légkondis fitnesz szobás börtönbe . A beteg meg nem? Azért nem tud meg gyógyulni, egy vakbél műtétből ,mert egynapos ellátás után az utca végéről cipeli a vizet , meg fát vág ,hord ha nem akar megfagyni,meg kotyvaszt mos főz magára.

 • tutormano
  2013-12-22 18:28
  Előzmény: nagymajor

  Viszont a nagyon tájékozatlan és korlátolt emberek vannak többségben:(((

 • tutormano
  2013-12-22 18:25
  Előzmény: Szoror

  1. Baromi kevés a befizetés, ebből semmire sem jut, így is többet kap az emberek 90%,mint amiért fizetett. 2.Külföldön, ha van pénzed van minden ha nincs nem gondoskodtál magadról uú nincs semmi. 3 Ha az ápoló személyzet bérére ha lenne pénz,akkor nem lenen akkora hiány belőlük. A jövő az 1 napos sebészeté, és még örüljünk ha lesz,mert lassan sebészek sem lesznek, csak üres kórházak követelőző betegekkel.

 • Szoror
  2013-12-22 17:06
  Előzmény: tutormano

  Család , ma Magyarországon ? Akinek keze, lába mozog mind külföldön van. Nem maradhat itthon beteget ápolni. Külföldön ezeknek a betegeknek nem kell négykézláb hátra mászni tüzelőért! Ott a kórház mellet van gyógyulás idejére igénybe vehető ellátás. Az egészségügynem mindenre van pénze,csak a betegre nem jut,abból a rengetegből amit a dolgozok befizetnek. Ja meg az ápoló bérekre.

 • tutormano
  2013-12-22 12:18
  Előzmény: Szoror

  A beteg ápolás családi és szociális feladat.A kórház egészségügyi intézmény. Így van ez mindenütt a világon, csak nálunk akarnak még a betegek olyan + feladatokat az egészségügyre rárakni (rá is teszik ezért van válságban) ami nem az ő feladata.Ha valaki olyat vesz igénybe ,ami nem jár neki az , kihasználás. A 40 év "tb" sem elég rá, sőt még 120 év sem amennyit itthon a nagy többség (úgy 90% fizet/ nem fizet).

 • Szoror
  2013-12-19 20:00
  Előzmény: nagymajor

  Mi az ,hogy egy beteg kihasználja , azt hogy legalább a varrat szedésig orvosi felügyelet mellet, ellátva gyógyuljon. Lehet hogy a tájékozottsági probléma ott van, ahol az egészség fogalma kezdődik! A WHO szerint a szociális jólét is az egészség fogalmához tartozik. Ezek az emberek, ezt az ellátást nem szociális alapon szívességből kérik ,hanem sok ,némelyik több mint 40 évig fizetett érte: kőkeményen! A 82 éves beteget éjjel kizavarják ,kis műtét után az ágyból. Még azt sem engedik neki ,hogy a váróban töltse az éjszakát ,ne kelljen beteg szállítózni 100 kilométereket ,immár 3. napja ugyan azzal a problémával kezelve , fűtetlen lakásba vissza . Éjfélkor haza, hajnalban vissza, egy másik vizsgálatra . Szakosodás hátránya ,hogy nem tudja a jobb kéz, minek van a beteg! Szerintem embertelen , egészség ellenes , morálisan elfogadhatatlan, ezt nevezheti tudatlanságnak is.

 • nagymajor
  2013-12-18 21:34
  Előzmény: Szoror

  Hát csak egy nagyon tájékozatlan ember mondhat (írhat) ilyeneket, mert nem érti, hogy azok a "szegény betegek" bizony csak kihazsnálják az állam anyagi lehetőségeit és nem jogosultak egy sor ellátásra, amit ingyen megkapnak.