hirdetés
 • mento
  2008-09-04 19:52
  Előzmény: lótetű

  Vádaskodni a legkönnyebb! Az a baj, hogy egyeseknek fogalmuk sincs, hogy mennyi az úgynevezett indokolatlan szállítás-a beteg hamarabb bent van a rendelő intézetben, vagy a kórházban, mint aki vitte, és közli, hogy hazafelé nem kell, mert még kimegy a piacra. Nincs annyi betegszállító autó, hogy minden betegre jusson 1. Azelőtt a mentő is összeszedte az egy irányba lévőket, és úgy vitte be a kórházba, vagy a rendelőbe. Mindamellett elitélem a betegszállító szolgáltató cselekedetét!!!!!!!!!!!!!!!! A mentőápolóról: valyon mitől lessz mentőápoló valaki? Azzal hogy felveszik az OMSZ-hoz, és leteszi a minimum vizsgát, még csak betegkisérőnek alkalmas, semmi másnak! A január 01.-i rendelet értelmében a betegszállító szolgáltatók kötelesek 40 órás tanfolyamot szervezni, adott tematika szerint, és vizsgát tetetni az alkalmazottaival. Ez eddig dec 31.-ig volt kötelező. Egyes hírek szerint ezt meghosszabbították 1 évvel. Ez is mélységesen felháborít!! Igenis akinek nincs eü végzettsége, az vizsgázzon le dec 31.-ig, vagy nem szállítson beteget! Akkor biztosan nem fordulna elő ilyen eset - meg még mennyi, ami nem kerül be a médiába!Igazából kötelezővé tenném, hogy engedélyt csak az kaphasson, aki felmutaja a végzettséget igazoló okiratot.Én visszavenném azoktól, akik gumijavítók, buszosok, asztalosok.....stb voltak azelőtt. Azért mert nem értenek hozzá! A Mentőnek az a dolga, hogy mentsen. Azelőtt azért ment a cirkusz, hogy a mentő beteget szállít, és nem ér oda ha menteni kell, ezért meghalnak az emberek.

 • lótetű
  2008-09-03 19:59
  Előzmény: Qkac

  Na ezt én is tudom, de azt is, hogy nincs minden mentőautóban mentőtiszt, mentőorvos, aki MENT, de van mentőápoló, aki adott esetben tud segíteni! A betegszálítást kérő orvos nyilván nem azokat a betegeket "kocsikáztatja", akik akár gyalogszerrel is el tudnának menni a célhelyre.

 • Qkac
  2008-09-03 14:53
  Előzmény: lótetű

  A Mentőszolgálat nevében is benne van, hogy mi a feladata és mi lett volna korábban is. A MENTÉS és nem a betegek kocsikáztatása!

 • czeglady
  2008-09-02 20:31
  Előzmény: lótetű

  Igazán azt is érdekes volna tudni,hogy a tisztázott infaust állapotban lévő beteget hova is hurcolászták és mi célból?Nem lehetett megmondani a feleségének,hogy minden további ténykedés csak a beteg kínjait fokozza?Az én tapasztalataim szerint jól fogadják a betegk is és hozzátartozóik is az igaz szót.És én sem szeretném,hogy haldokló állapotban még vigyenek egy pár felesleges vizsgálatra,az orvostudomány nagyobb dicsőségéra.

 • lótetű
  2008-09-02 20:11

  Ezzel az új renszerrel sohasem szimpatizáltam!! Ez a beteg nem az egyetlen, aki, míg felveszik a többi beteget, megnézheti a megye nevezetességeit, majd a célhelyen leteszik, mint egy kidobott gyereket, és nemegyszer reggel 8 órakor közlik vele, hogy dél körül jönnek érte! Ezek után nemegyszer látom, hogy mág délután fél 4- 4órakor is ott várja a beteg, akinek a betegségéről- szerintem a betegszállítónak fogalma sincs, hogy hazavigyék!! Már írtam más fórumn, hogy mindenfélét ( szőlőcukor, csokoádé, ásványvíz stb.) tartok a rendelőmben, hgy az ilyen esetekben tudjak seíteni! Ez a rendszer Úgy sz.r, ahogy van, a kérdás csak az, hogy hány ember hl meg, mire rájönnek és ismét a szakavatott mentősökre bízzák a dolgot!