hirdetés
 • Szoror
  2008-10-10 11:03
  Előzmény: lótetű

  Miért? Ma magyarországon van olyan orvos aki nem tanult asztrológiát? Legalább elemi szinten? Hol élünk ,a sötét középkorban?

 • lótetű
  2008-09-10 18:51
  Előzmény: Évica

  Úgy látom, nem olvasta el elég figyelmesen a hozzászólásomat, u.i. abban szerepel az alternatív gyógymód is! Ez azonban nem a csillagok együttállásáról szól! Amikor, lehet, magam is szoktam javasolni különböző gyógyteákat, autogen tréninget, relaxatios módszereket, akupunktúrát,"méregtelenítést" is. Nem tudom, milyen alapon gondolja, hogy ezeket nem ismerem annyira, amennyire szükséges? Alapvetően egy orvos dolga azonban a bajmegállapítás, a beteg együttműködésével a megfelelő kezelés kiválasztása, sőt a megfelelő szakember kiválasztása is. A minimum, hogy az orvos legyen tisztában saját tudásával, képességeivel, korlátaival, legyen annyi önkritikája, hogy az ezeket meghaladó probléma esetén nálánál hozzáértőbb szakembertől kérjen tanácsot, vagy hozzá irányítsa a beteget.Azért engedtessék meg, hogy ne ajánljam első megoldásként a "gyorstalpaló bizonyítvánnyal(, vagy még azzal sem)" rendelkező csontkovácsokat, masszőröket, mágusokat, jósnőket a betegeimnek!

 • Évica
  2008-09-09 10:30
  Előzmény: lótetű

  1999 óta a gyógyításban nem kell mellőzni a természetes gyógymódokat. Komplementer, tehát kiegészítőként kellene javasolni. Ehhez azonban előbb meg kellene ismerni, hogy miben lehet segítségére az orvosnak a komplementer szakember.

 • tiger
  2008-09-04 21:43
  Előzmény: laeslie

  Attól mert áttétes még pl infúzióra is mehetett, vagy kontrollra, vagy gyógyszerért..Ne a hozzátartozó legyen már azért is hibás, mert a bunkó betegszállítók a napon hagyják!

 • lótetű
  2008-09-04 18:10
  Előzmény: Évica

  Szerintem az orvoslásban mellőzni lehetne az ezotériát. Az azonban tény, hogy kötelező a beteget és (ha tiszta tudattal ebbe beleegyezik, akkor a hozzátartozót is) megfelelő módon informálni az adott betegség természetéről, valószínű kimeneteléről, a lehetséges gyógymódokról( lehet az oki, tüneti, vagy akár alternatív is), melyről maga a beteg dönt (ha döntésképes, ill. ha nem, akkor a hozzátartozó). A döntés jogát azonban nem lehet elvitatni, akár egyetértünk vele, akár nem. (Ilyenkor le kell küzdeni a szubjektivitást:mit tennék én, ha...?!)

 • Évica
  2008-09-04 16:57
  Előzmény: laeslie

  Minden betegségnél, de főképpen a rák esetében, mivel ez a betegség, segélykiáltás a környezethez. Tudnám sorolni a tragikus esetek súlyos lélektanát. A különböző zodiákus jegy szülöttei, hogyan uralkodnak el, majd végül, hogyan gyilkolják le szeretteik lelkét, mitsem sejtve a dologról. A tudatlan bátorságával.

 • laeslie
  2008-09-04 11:11

  En azt kerdeznem meg a hozzatartozotol, hogy attetes rakbeteg ferjet, aki nyilvanvaloan halalosan beteg, miert teszi ki ilyen utazgatasoknak?! Az orvosok biztosan elmodtak ( de magatol is tudnia kell), hogy nincs, nem volt remeny a felepulesre. Van a hozzatartozoknak is felelosege, vegyuk mar eszre!