hirdetés
 • lótetű
  2008-09-22 06:39
  Előzmény: Tibi

  Kedves \"tibi\"! Ön nagyon szépen és pontosan megfogalmazta a lényeget -minden szó hűen tükrözi a valóságot és ehhez a pénznek nincsen semmi köze, ez az elhivatottságról, a kollektív munkáról szól! Szívemből beszél! Köszönöm:dr.Nagy Ágnes.

 • Tibi
  2008-09-20 07:49
  Előzmény: xray

  Ha jól működik egy családorvosi szolgálat, az orvos és asszisztensei szinte már egymás gondolatait is kitalálják, egymás keze alá dolgoznak. Egy mindennapos "forgásban" mindenkinek, a betegre koncentráltan meg van a maga konkrét feldata. Kreativnak kell lenni. Pl.bennt űl a beteg, folyik az anamesis felvétele, majd a vizsgálat. Közben 3 telefon szól egyszerre, ajtón kopogtatnak, számitógépre kerül a dokumentatio, beteg leleteinek másolása folyik,gyógyszereinek felirása, igazolások kiállitása, injectio felszivatik, EKG zümmög,vércukor és vérnyomás méretik, oscillometer bokát szorit, orvoslátogató bejön stb. És a betegnek ugy kell éreznie, hogy csak vele foglalkoznak. Hibázni nem lehet ! Megosztott figyelemben, néha 3-4 féle dolog fut párhuzamosan, maximalis koncentációval. Napi 60.-as betegforgalommal. Orvos és asszisztenseinek sem ebédelni, sem szükségletét végezni nincs ideje, egymásra utalva dolgoznak, mindezt kedvesen, nyugodtam, pozitiv aurát sugározva. Ha kell az orvos éppen injectiot sziv fel, éppen megcsinálja az EKT.-t, éppen kötöz, ha az asszisztencia éppen telefonál, másol, gyógyszereket ir a therapias lapról. Megbecsülés? Ha a váróban lévők nyugodtak, mert tudják, hogy definitiv ellátást kapnak, nem jöttek hiába. Anyagi megbecsülés? A Magyar átlag alatt kissé, sok munkával. Miért: mert jó érzés segiteni másokon. Hogy ki ér többet az alapszolgálatban? Fentiek alapján egyértelműen: 1+1+1 az nem három, hanem sokkal több, a közös munka öröme.

 • lótetű
  2008-09-19 08:49
  Előzmény: xray

  A MOK, mint ez a nevéből is kitűnik, az orvosokat képviseli, az egészségügyi szakdolgozóknak is van külön szervezete, melynek szintén jogában áll, hogy béremelési javaslattal álljon elő. Jómagam mindkét szervezetnek tagja vagyok, értékelem is a JÓ szakmunkát végzőket az egészségügy bármely területén, DE az általánosítást kikérem magamnak! Nemegyszer láttam el 3 szakrendelés munkáját asszisztens nélkül -igaz, hogy sok túlórában-, és nemegy \"orvosírnokot\" tanítottam be, hogy egyáltalán mi a dolga! Ha sok beteg volt, akkor inkább magam írtam - elvéve a klaviatúrát a \"tüzes\" asszisztenstől (minden betűnél megizzad)!

 • xray
  2008-09-18 23:17

  Kedves Doktorok és az egészségügy többi dolgozójával mi legyen? Ők továbbra is éhbérét ugráljanak körbe benneteket!! Vegyétek már tudomásul, hogy egyedül a recept tömbötöket sem találjátok meg, ha nem adják a kezetekbe.