hirdetés
Kapcsolódó cikk: Az orvosok már nem istenek »
 • lótetű
  2008-09-23 07:13
  Előzmény: tiger

  Most én is azt írom, hogy értem és igaza van. Éppen emiatt tervezték hajdanán, hogy a pályaválasztáskor az orvosjelölteknek psychologiai vizsgálaton is át kell esniük, de ez sajnos csak terv maradt. A másik sajnos az, hogy jómagam is ismerek az Ön által említett regioban /is/ olyan orvost, akinek a Tiszától a Dunántúlig sírkeresztek, vér és könny jelölték az útját, mert a bizonyítási eljárások éveken át húzodtak/nak. Azonban, itt is, mint az élet minden területén, vannak olyan "szakemberek", akik attól lettek azok, hogy alultól tolták, felülről húzták.Már az egyetemi évek alatt tuduk, ki, melyik csoportba tartozik:kitartással, szorgalommal és egyenes gerinccel jut el a diplomáig, vagy a másik úton. Ma már azonban ezek az ismérvek sem feltétlnül igazak, mert 24 éves korban átvett diploma utáni élet során sokszor meglepően nagy változásokon mentek át ezek az emberek-jó, vagy rossz irányban.

 • nemértem
  2008-09-23 05:56
  Előzmény: Jakabné Prokaj Júlia

  Kedves Julcsi! Örömmel tájékoztatlak, hogy én is ismerek egy ORVOST . Sajnos őt éppen most nyírták ki, ezért nyugdíjba vonul. Több a lelkiismeretes, rendes orvos, mint a nem pályára való, én ezt tapasztaltam. Ők azonban nincsenek a nyilvánosság előtt, mert a hír csak azokról szól, aki ellen perek indulnak. Hogy ezek a perek mennyire jogosak, és mennyire sima pénzszerzési akciók, azt én megítélni nem tudom, hiszen hivatalosan is csak becslések léteznek pl. a műtétek műhibáiról. Az mindenesetre érdekes, hogy egy emlőrák nem felismerése 2mFt, egy dátum elírása a kórlapon 1 mft büntetést ér a Felügyelet szerint...

 • Jakabné Prokaj Júlia
  2008-09-22 23:03
  Előzmény: kiralyge

  Sajnos Tigernek igaza van. Nagyon sok orvos csak a zsebét tartja a de a beteg nem sokat vesz észre abból, semmivel sem kezelik jobban mint azt aki nem fizet. Sajnos a családunkat nagyon sok baj érte,éri de nemigazán jók a tapasztalataink az orvosokról. Persze vannak nagyon lelkiismeretes odaadó orvosok is.Pl én még olyan orvossal nem találkoztam mint a mi háziorvosunk a DOKTORNŐ sok ilyen orvos kéne. Neki a gyógyítás az élete ! Julcsi

 • tiger
  2008-09-22 21:16
  Előzmény: lótetű

  Értem és igaza van. De aki nem empatikus stb. függetlenül attól, hogy szakmailag ott van, attól még nem feltétlenül való orvosnak. De ezt annak is tudnia kellene, aki eldönti, hogy gyógyítani fog. Ebben az esetben pedig nem értem, hogy szegeden miért állnak ki az orvos mellett /holott a részleteket sem ismerik/. Miért van az, hogy külföldön eltiltják a szakmától, itthon meg vígan praktizálhat. Ezen kellene változtatni.

 • lótetű
  2008-09-22 19:38
  Előzmény: tiger

  Örülök, hogy már nem általánosít! Azok az orvosok, akikről itt szó van, méltán kritikán aluliak! A hivatástudat, a lehető legmagasabb szintű tudás, a lelkiismeretesség, a szakmai alázat, a "nil nocere" elv betartása, az empátia és az egészséges kételkedés, hogy a lehető legjobb utat választotta-e a beteg gyógyulása érdekében, kell, hogy vezéreljen egy jó orvost. Mivel az orvos is "emberből van összerakva", személyisége rányomja a bélyegét a tevékenységére is, de az sem mindegy, hogy milyen "mesterek" tanították, formálták olyanná, amilyen lett.

 • kiralyge
  2008-09-22 19:29
  Előzmény: tiger

  Amint látom tiger minden alkalmat megragad, hogy az orvosokat arcuk vágja, még azokat is akik nem érdemlik meg. És ezek vanna többen! Kívánok tiger-nek jó egészséget, mert ha megbetegedne, igen sajnálmám azt az orvost, akinek kezelni kellene.

 • tiger
  2008-09-22 17:24
  Előzmény: Qkac

  Ez így van. Csak néhány viselkedése olyan. Annak hiszik magukat, aztán ha meghal a beteg még elnézést sem kérnek. Szánalmas..

 • Qkac
  2008-09-22 15:38

  Soha nem is voltak azok, max. kevesebb esetre derült fény!