hirdetés
 • lótetű
  2008-10-02 19:49
  Előzmény: tiger

  Kedves "tiger"! Mindkét előző hozzászólására szeretnék reagálni. Jelenleg ugyebár VAN tandíjkötelesség az egyetemen, nem is kis összegről van szó. Korábban csak a nagy követelmény volt és a szülők "fizettek meg" azért, hogy a gyerekük diplomát szerezzen, hiszen el kellett tartani őket, a tankönyvek, jegyzetek, az oktatás helyéhez utaztatási költségek is az ő munkájukból származtak. Majd, amikor a friss diplomával megkapta gyemekük a megpályázott állást, ugye még egy hónapig el kellett tartani, hiszen még nem kapott fizetést, valamint további apanázsra is szorult az alacsony kezdőfizetés, albérlet, vagy orvosszálló térítési költségei miatt. Ebből látható, hogy eddíg is kellett fizetni! A szakorvosi minősítés megszerzéséhez az út ugyanilyen rögös és költséges. Egy külföldi állás betöltéséhez szükséges tudás elérése sem ingyenes! Akkor mit kellene visszafizetni a külföldre távozóknak? Aki pedig ösztöndíjasként, sokat tanulva tért vissza, az Magyarországon, honfitársait gyógyítva "fizet/ett". Mindezen idő alatt sok más ember szakmát tanult, családot alapított, házat épített, szüleit támogatta. Merre billen a Justitia serpenyője? A szakdolgozókkal is ugyanez a helyzet, csak ők gyakran munka és család mellett érik el a megfelelő minősítést-melyet a család kontójára folyamatosan "up to date" kell tartaniuk.

 • laeslie
  2008-10-02 19:48
  Előzmény: tiger

  Hacsak a penz vasarloereje szamitana, akkor Magyarorszagtol olcsobb helyre mennenek. Egyebkent se olcso Magyarorszag, legfeljebb a szolgatatas..

 • laeslie
  2008-10-02 19:42
  Előzmény: tiger

  Fizesse vissza a tandijat? Vannak ilyen laikus megnyilvanulasok,de az Unioban ez nem igy megy, E.-Koreaban biztosan van hasonlo.Egyebkent meg masik igazi indok a tavozasra, a presztizstelensege az orvosoknak, raadsul megalazoan alacsony fizetesert. Persze a laikusok ezt is jobban tudjak..

 • lótetű
  2008-10-02 18:54
  Előzmény: laeslie

  Kedves "laeslie"! Mindkét előző hozzászólásával egyetértek, de van egy-egy megjegyzésem. Mivel én is a "Viharsarokban" dolgozom, van rálátásom az áttelepült orvosok tevékenységére, az áttelepült emberek életére, betegségeire ( magánvélemény ugyan, de úgy látom, az előbbiek tudása kevesebb az itthon végzettekénél, gyorsan és nagy karriert akarnak befutni, majd továbbállni Nyugatra, az utóbbiaknak pedíg első dolga, hogy megpróbáljanak behozni akár évtizedket is a gyógyíttatásukban, másrészt pedíg minél hamarabb rokkantnyugdíjba akarnak menni -persze tisztelet a kivételeknek!). A Nyugatról hazatérők igen nagy százaléka 60-80éves -tiszteletben tartom, hogy Magyarnak tartják magukat, Magyar földben akarnak majd végső nyugalomra lelni, ugyanakkor megkérdezem, mit tettek a megelőző évtizedekben a Hazáért? Ha visszaolvasom, amit írtam, világosan látom, hogy az önös érdek a motiváció, melyhez a politika segédkezet nyújt. (Látja igaza volt, mégiscsak kénytelen vagyok időnként politizálni!)Üdvözlettel:dr.N.Á.

 • tiger
  2008-10-02 18:10
  Előzmény: laeslie

  A nyugdíj miatt jönnek vissza. Itthon abból a pénzből élnek, mint a kiskirályok. Az, hogy itthon akarnak meghalni egy baroság!

 • laeslie
  2008-10-02 12:45
  Előzmény: lótetű

  Kedves Doctor No! A kulfodon elo Magyarok kozott sokan azert mennek haza, mert otthon akarnak (egyszer) meghalni, de sok esetben azt is jelenti, hogy hazat nem lehet csak ugy cserelgetni. Ha magyar allampolgarok, akkor az eu. ellatasra akkor is ingyen jogosultak, ha soha otthon adot nem fizettek. Ezzel viszont a politikanak kellene kezdeni valamit, megha On nem is szeret politizalni. En a keleti hatar mellett dolgoztam evekig, ahol sok hataron tuli, magyar allampolgarsaggal rendelkezo atjott a magyar eu. elonyeit igenybe vanni, bajd meg aznap tavozott is az orszagbol. Ez nem tema a kozeletben, mert a politika is szemermes, viszont lett egy orszagos botrany a kettos allampolgarsag eredmenye miatt. A New Yorkbol vagy Szatmarnemetibol attelepult magyar allampolgar kozott mi a kulonbseg?

 • laeslie
  2008-10-02 11:07
  Előzmény: Évica

  Aki elmegy az orszagbol, az mobilis,megfelelo koru,elfogadja, hogy masodrendu allampolgar lesz talan egesz eleteben, van csaladi tamogatottsaga, megfelelo szinten beszeli a nyelvet, elege van az otthoni korulmenyekbol...stb. Felesleges demagog ideologiakat gyartani esetleg arra, ki a nagyobb Magyar. Otthon is van magyarkodo es kulfoldon is el sok igazi magyar erzelmu.

 • lótetű
  2008-09-30 18:47
  Előzmény: Évica

  No ebben az egyben egyetértünk! Csakhogy a statisztika mást mutat: Magyar megy Nyugatnak, Kelet meg jön Nyugatnak. Nem hinném, hogy jól járunk. Én is maradtam és maradok is Magyarországon és vívom tovább a szélmalomharcot.Azért érdekes, hogy az évtizedekkel ezelőtt "kitántorgott" Magyarok megöregedve szépen visszatelepülnek és számtalan betegségüket már itthon kezeltetik Magyar egészségügyi dolgozókkal, mert így sokkal olcsóbb!

 • Évica
  2008-09-30 15:00
  Előzmény: lótetű

  Az igazi Magyar orvos Magyar embert akar gyógyítani, még a nehéz körülmények között is. Amelyik orvos szíve nem dobog a Magyar szívvel össze, inkább menjen el. Nosza. Részemről: " Nem megyek el, itt maradok Bennem Isten napja ragyog Szívem Hazámért dobog."