hirdetés
 • piri
  2008-10-17 16:21

  Egyetértek a tanulmányi szerződéssel, de ne legyen kötelező egységesen 4 évet aláírni, hiszen amelyik szakterület teljes képzésre akkreditált, onnét nem kell elmennie a fiatal orvosnak gyakorlatra ( csak központilag szevezett elméleti tanfolyamokra) , így a munkáltatójának is lényedesen kevesebb a képzésével összefüggő kiadása. A tervek szerinti szakorvos képzésben a kulcskérdés a szakképzési akkreditáció szintje lesz!! Továbbra is nagy bajban lesznek a városi ,ill. kisebb kórházak . Meggondolásra javasolnám az akkreditáció szintjénél annak a feltételnek a módosítását, hogy "A" , azaz teljes képzésre csak az az egység jogosult - egyéb feltételek mellett - amelyiknek a vezetője minősített. Nem gondolom, hogy ez nagyban befolyásolná a szakorvos jelölt felékészülését.

 • spanadam
  2008-10-16 22:08

  "A kórházak milliókat költenek egy-egy fiatal orvos képzésére" ez a mondat számomra nagyon sértő, azt feltételezi, hogy amig valaki szakorvos nem lesz addig nem dolgozik meg a pénzéért. kérem, az a pénz amit a kórház a fiatal orvosra költ az a fizetés, a munkájának a bére, nem ingyen kapja azt, hanem megdolgozik érte, néha nem is keveset.

 • drkovago
  2008-10-16 21:04

  És az egészségügyből érkező ((4 éve)rémisztő) hírek után még csodálkozunk, ha lesz (még) valaki, aki (gyakorlóka) orvosnak megy? Lehet ütni-vágni valakit (jogszabály), vagy lépesmézzel csábítgatni (fizetés, jó munkafeltételek és légkör, piaci alapon képzett ár - földgáz és olaj).