hirdetés
 • bocsiga
  2009-02-28 20:08
  Előzmény: kutyuka

  Sajnos én 35 évesen lettem rokkantnyugdíjas, colitisszel. Aki ismeri, az tudja, hogy milyen is ez az alattomos betegség, no meg a gyógyszerek mellékhatása. Néha ki sem bírtam menni a lakásból, néha meg tünetmentes időszakom volt. Most is így van, de mivel a hiteleinket is fizetni kell, ilyen állapotban el kell mennem dolgozni, még akkor is ha bele döglök majd- akár a szó szoros értelmében!! Én örülök ennek a lehetőségnek, mert így ameddig "jól vagyok" kapok egy kis plusz pénzt, ha viszont nem akkor marad a rokkant nyugdíj, ami nem valami sok!!

 • lótetű
  2008-10-28 20:26
  Előzmény: kutyuka

  Téved. Magam 100%-os rokkant vagyok gerincvelősérülés következtében, de emellett elhivatott orvos vagyok,így egyértelmű, hogy gyógyítani akarok. Sokszor nevetséges problémával hozzám kerülő (kigyúrt fiatalembernek zsibban a bal láb kisujja!) embereket vizsgálok akkor, amikor az én fájdalmamhoz, problémáimhoz "hozzá kell szokni, tudni kell elviselni -gyógyszer nélkül, hogy a fejem, a gondolkodásom tiszta maradjon", egyáltalán nem mérhető. Ha én meg tudom csinálni, akkor meg tudja más is, csakhogy ehhez akaraterő is kell, de ehelyett ezek az emberek rokkantnyugdíjasok akarnak lenni és nem óhajtanak dolgozni (hivatalosan).

 • kutyuka
  2008-10-28 02:19

  Én ezt soha nem fogom megérteni, hogy valaki elmegy rokkantsági nyugdijba, de azon epekedik, hogy mennyit dogozhat még mellette. Ha annyi ereje van, akkor talán nem rokkant annyira. Én ezt nem engedném meg. Én magam is rokkantsági nyugdijban vagyok 55 évesen, még lőmunkát sem tudnék végezni, mivel em ülni, sem állni, sem gyalogolni nem tudok 10 prcnél tovább. Aztán fáj az egész hátam az üléstől. Izomgörcseim vannak. A végtagjaimban a fájdalom vándorol. Cukorbeteg vagyok, magas vérnyomással, szivkoszoru-érelmeszesedéssel, stb. Ha egyik nap emegyek evásárolni akkor napokig nem tudok kimenni. Szerintem aki ilyen rokkant lenne, mint én, nem kivánna, és nem epedezne a munkahelyekért, és ezektől fájdalmaktól még depressiós is vagyok. Ennyi. Én itt kezdeném a munkából való kiiktatást. Miért kell két jövedelem? Miért kell mástól a munkahelyet elvenni? Lehet, hogy valaki emiatt öngyilkos lesz, mert nem kap munkát. Embrek, gondolkodjatok. Én tudok olyant, aki nem kapott munkát és leugrott a 10 meletes ház tetejéről. Nincs lelkiismeretfurdalás. Vagy, akkor nem kell felvenni a nyugdijat.