hirdetés
 • lótetű
  2008-11-06 19:52
  Előzmény: nera0404

  Szerintem itt egy dolog aggályos, a beszámíthatóság kérdése. Kocsmában rosszullét már hordoz némi feszegetnivalót e kérésben. Márpedíg, ha a beteg nem tiszta tudattal , "saját felelősségét vállalva" megtagadja a további kezelést, akkor itt igencsak nagy az ellentmondás, hiszen az aktuális elmeállapot máris megkédőjelezi a felelőségvállalás tényét. Magyarán, hiába írja alá, valószínűleg fogalma sincs, hogy mit csinál. Csakhogy ilyen esetben nem lehet csak úgy, kompetens szakértőt előkeríteni, igy aztán az orvos kénytelen elfogadni a visszautasítást, aláírást és védeni magát, ahogy tudja. Ez a mai önrendelkezési jog, mivel a kényszerintézkedéseket sajátságos módon megnyirbálták!!!Ld- Nagyfa!!

 • nera0404
  2008-11-05 10:20
  Előzmény: bonkam

  Ha a beteg nem utasította volna el a legelső orvos által javasolt kórházi kezelést, lehet hogy még most is élhetne. A beteg saját felelősségére hagyta el a kórházat, ahova bekellett volna feküdnie. Az igaz, hogy minden beteget elkell látni akit a kórházba beszállítanak, de azt az először vizsgáló orvos megis tette, de a további kezelést a beteg elutasította.

 • bonkam
  2008-11-04 08:01

  szerintem ha már egyszer a mentősök behozták a beteget, azt el kell látni, és csak azután törödni, az úgy nevezett hovátartozás alapján, hogy hová is kellet szállitani,