hirdetés
 • lótetű
  2008-11-06 19:34
  Előzmény: mento

  Ha a "jogviszony nem rendezett", akkor erről a beteg kap egy nyomatatott értesítőt, melyet aláír,(az orvos is) az orvosnak maradó másodpéldánnyal együtt, és akkor is EL KELL LÁTNI a beteget. A "tájékozódás" ( sürgős, vagy nem)egyenlő a vizsgálattal és ez már maga után vonja az ellátást is.

 • mento
  2008-11-06 08:25
  Előzmény: marai@t-on

  A verseny szervezőjének kötelessége az egészségügyi ellátás biztosítása, pláne, ha technikai sportról van szó. Az első ellátást már a helyszínen meg kellett volna kapnia. A trauma SBO nem küldhet beteget el, hogy sokat kell várni. Köteles ellátni, bárhogy került oda. Az első hibát ott követték el, hogy valószínüleg nem volt a helyszínen eü biztosítás.

 • lótetű
  2008-11-05 21:35
  Előzmény: marai@t-on

  Összességében nem az Egri Kórház körüli hűhóhoz szeretnék hozzászólni, hanem az orvosi hozzáálláshoz. Beteget,"csak úgy" elküldeni tilos! Tudni kell, hogy mik a panaszai, tünetei, van-e sürgős intézkedésekre, ellátásra indok, ehhez pedíg ki kell kérdezni,meg kell vizsgálni a beteget! Alaptörvény! Ha nem tette meg a beutaló orvos, akkor a fogadó orvos kötelessége. Mondok példát: szédülés miatt neurologiai szakrendelésre küldött betegnél látom, hogy fullad, meghallgatom a tüdejét, szívét megkopogtatom -pedíg nekem ez ott, akkor, nem kötelességem, hiszen nem ez a szakrendelő profilja- megmérem a vérnyomását, hallom, hogy még arrhythmiás is, látom, hogy vérszegény. Irány az SBO!!! Szédül-szédül, minden oka megvan rá. Nekem meg van alapjáraton egy általános orvosi diplomám, szemem, fülem, kezem, eszem és elhivatottságom, elveim, amiket kiváló MESTEREKtől tanultam- többek között, hogy "kétszer ad, aki gyorsan ad!" és a ping-pongot csak a sportban szeretem!

 • marai@t-on
  2008-11-05 19:44

  2008.11.02-án egy versenyen sérült fiatal férfit küldtek el, arra hivatkozva,hogy sokat kell várni. A sérült fiatal este Mosonmagyaróváron került ellátásra. Ez a modern orvostudomány? Ha egészségkárosodás lépne fel kit fognak felelőségre vonni?