hirdetés
 • Évica
  2008-11-19 08:33
  Előzmény: lótetű

  Ön egy csodálatos ember azért szenved! Nekem erős a hitem, hogy minden ember jó! De bizony sokan el vannak "romolva" remélem átmenetileg, és azt is remélem gyógyíthatóak. Ehhez viszont a tiszta és tisztességes orvosok mielőbbi hitben megerősödésére van szükség.

 • lótetű
  2008-11-18 19:12
  Előzmény: Qkac

  Ha abban az értelemben nézzük a dolgokat hogy a jó orvos folyamatosan tanul, hogy a betegek gyógyulását, állapotrosszabbodásának megakadályozását, a chronicus betegek rendszeres kontrolljával a szövődmények megelőzését szolgálja, az egészségeseket pedíg egészségük megőrzésére tanítja, felvilágosító, betegségmegelőző,egészségnevelő, életmódbeli tanácsaival harcol, akkor országosan ( a nemzetközi stisztikai adatokat nézve, ahol a magyarok minden rosszban- halálozási ráta, szenvedélybetegségek, szív- érrendszeri betegségek, csökkenő népszaporulat, elöregedő népesség, aktív/inaktí dolgozók aránya,stb.- az élmezőnyben vannak, akkor lehet vezető szellemiség az orvos, hiszen az itt felsoroltak az egész nemzetgazdaságot (is) igen érzékenyen érintik.

 • Qkac
  2008-11-18 07:01
  Előzmény: Évica

  A "vezetőszellemiség" kifejezés azért enyhe túlzás!

 • lótetű
  2008-11-17 18:52
  Előzmény: Évica

  Kedves Évica! Köszönöm válaszát. Higgye el, én sohasem adtam fel az EMBER-be vetett hitemet, még a szemlátomást rossz emberekben is megpróbálok valami jót keresni, megtudni, hogy mi szunnyad az agresszivitás, gyűlölködés mögött. Rendszerint meg is találom -vélt, vagy valós hiba miatt elhunyt, megnyomorodott hozzátartozó, gátlástalan orvos "ha meg akar gyógyulni, fizessen!", lelketlen egészségügyi személyzettel kapcsolatos, az szenvedő egyén számára nem feledhető élmények formájában. Én csak az ellen tiltakozom, hogy mindenkit "egy kalap alá vegyenek". Én még hiszek abban, hogy "a munka becsület és tisztesség dolga", mélyen sértve érzem magam, ha alantas elemekkel egy lapon említenek. Átérzem a fájdalmakkal küzdők, vagy fájdalmas emlékekkel küszködők haragját, bánatát ,jómagam is átéltem már mindezt, és nap, mint nap átélem, de a negatív érzületek bennem személyre szabottak és nem általánosságban vonatkoznak mindenkire, aki ebben a szférában dolgozik. Szerintem így kerülhet csak minden a helyére. "Nevezzük nevén a gyereket!"

 • Évica
  2008-11-17 15:58
  Előzmény: lótetű

  Kedves !Lótetű. Tudom, nem nagy vígasz, de minden szakmára jellemző, hogy lejáratási hadjárat megy ellene. Sorolhatnám a tanárokat a színészeket stb.., nem marad ki egyik szakma sem. Valakiknek a feszültség keltése a feladata. A gyűlölködés a háború melegágya, vagy előszobája, a nyugodt embereket nem lehet háborúzásra kényszeríteni. Ne hagyja magát hergelni! A saját és az ország érdekében. Az orvosoknak vezetőszellemiségként, helyén kell lenni az eszüknek és a lelküknek is.

 • lótetű
  2008-11-14 23:19
  Előzmény: nera0404

  A "kicsi tigris" hozzászólásai minden forumtémán az orvosok zsebének tömködéséről és az orvosi hibákról szólnak, nekem is adott olyan választ már, hogy vegyek ennivalót, innivalót a betegszállító által reggeltől estig "fuvarozott" betegnek, hiszen az én "zsebem" ezt elbírja-gondolja Ő. A gondolkodásmódja alapján én élnék azzal a JOGOMMAL, mely szerint összeférhetetlenség miatt megtagadhatom az ilyen beteg kezelését -kivéve, ha életveszélyről van szó. Mivel halvány fogalma sincs az orvoslás és az egészségügyi munka mibenlétéről, csak habzó szájjal a pénzügyi kérdéseket feszegeti, amin csak annyi feszegetnivaló lenne, hogy mennyire nem finanszírozzák ezt a munkát -több, mint 10 éve nem tudták helyretenni az ügyeleti díjakat, milliókkal tartoznak a többletmunka ,a szó szerinti kizsákmányolás miatt. Az orvosok átlagélekora a legalacsonyabb. Ha plussz pénzt fizetnek, akkor az adó miatt a fix jövedelemnél KEVESEBB a bér -ld. nov., amikor 50%-ot vontak le! Ha magamről beszélek, akkor elmondhatom még, hogy a rokkant- és az özvegyi nyugdíjamat is belekalkulálják a részmunkaidős bérembe, eszerint fizetek mindent, mint a "katonatiszt".(Mielőtt a rokkantsági nyugdíjba is belekötne, elmondom, hogy gerincvelősérülés következtében, szerzett betegségem van,(csak ebből a szempontból vagyok béna) nem pénzen vett a 100%-os rokkantságom!!) Bejárónőként többbet kereshetnék, ha nem lennék beteg, és nem lenne elhivatottságom, amely mellett így is gyógyíthatok és nem a saját sebeimet nyalogatom!!! Arról nem is beszélve, hogy az öregségi nyugdíjat -többek között az ilyen emberek miatt- felehetőleg nem is fogom megérni.Miről beszél ez az ember? Ha ennyire okos, ennyire utálja az "orvosokat", akkor keressen magának valakit, aki segít a bajban -ezzel a hozzáállással legfeljebb csak javasasszonyt talál, akit bizony jócskán meg kell fizetnie, aztán majd Szent Péterrel személyesen konzultálhat, ha az egyáltalán szóbaáll vele.

 • nera0404
  2008-11-13 11:03
  Előzmény: tiger

  Lehet hogy ahova ön jár ott így viselkednek az orvosok, de ne általánosítson. Az ország többi részében a beteg állapotának javítása a cél, és ha egy beteg úgy jön be hogy rögtön a rendszert szidja ahelyett hogy a panaszait mondaná el, finoman rászólunk hogy inkább a betegségével kapcsolatos írataira lennénk kíváncsiak. Egyéb panaszokkal máshová forduljon.

 • erdősjudit
  2008-11-13 09:01

  Nem az a legnagyobb baj, sőt, ezek után alig lehet csodálkozni, hogy ennyire megrendült a betegek bizalma orvosaik iránt (mert jelllemzőeb bulvár-csatornákon keresztül csak pénzről, harácsolásról, műhibákról és tüntetésekről lát-hall, hiszen ebből élnek a sajtó hiénái!) hanem sajnos általában hatalmas a bizalomvesztés a társadalom minde szintján: nyílván Tiger és társai is, attól szenvednek igazán, hogy irántuk és sorstársaik iránt is bizalmatlan minden és mindenki: a mai magyar társadalomban olyan tekintély-, érték-, becsület-romboló erők is működnek, amelyek sikeresen elbizonytalanítottak mindenkit: a diák sem bízik a tanár hozzáértésében (s ennek van is némi alapja, hiszen őket is annyira összekuszálja az évente módosuló rendszer), az állam nem bízik a polgárában, mert a visszaélők hada miatt általános a többszörös, sokszor igen zavaró, megalázó kontrol, de a gyermek sem bízik már a szüleiben, mert a család "szentsége" iszonyú sérüléseket szenved el naponta a nemek és generációk egészséges kapcsolatát aláásó libereális szemlélet miatt.

 • erdősjudit
  2008-11-13 08:29
  Előzmény: tiger

  Tigernek: Oroszlán képében csak egy gyáva macska nyávoghat így: jellemzően, nála sem az jött le a tanulmányból, hogy az orvostársadalom is éppen úgy kárvallotja a politikusok kűzdelmében az általános tekintély és szakma becsület mesterséges lerombolásában, s hogy végtére is majd ő is az orvoshoz fog fordulni, ha betegség, baj van a családban, hanem azon nyávog -termésuzetesen általánosítva, eltúlozva, legandákra alapozva- hogya a pénz! Tiger! Nem éppen oroszlános higgadtságra vall ez a szemlélet.

 • lótetű
  2008-11-13 08:22
  Előzmény: tiger

  Szokása szerint megint általánosít. Maga az, akinél minden a pénz körül forog.