hirdetés
 • lótetű
  2008-11-18 18:44
  Előzmény: tiger

  Ha nem is büntethető polgári eljárás keretében, akkor is vannak megfelelő fórumok -család- és gyermekvédelem, etikai bizottság, ahol az így eljárókat megbüntetik. A mentő körülmény mindössze az lehet csak, hogy nem alkalmaztak erőszakot -a gyerekek önként "adták vérüket", rendelkeztek magukkal és nem kértek szülői engedélyt (ők sem). Ezesetben a pedagógus ébersége és felelőssége kérdőjelezhető meg -hibás, hogy a rá bízott gyermekeket nem képviselte a szülők helyett.

 • lótetű
  2008-11-17 21:33
  Előzmény: tiger

  Jogilag úgy áll a dolog, hogy a 18 év alatti gyemek nem önrendelkező jogi személy, tehát még egy rtg. vizsgálathoz is szülői beleegyezés kell (dokumentum aláírva!). Aki ezt a törvényt megszegte, felelnie kell!! Azt kizárt dolognak tartom, hogy a sterilitási szabályokat ne tartották volna be, ha már egyéb kérdésekben ekkora baklövéseket követtek el.

 • tiger
  2008-11-17 19:59
  Előzmény: tiger

  Szóval a felesége gyógyszercégnél dolgozik és az ő kisérletéhez kellett a vér. Oké. Szülőktől meg nem kért engedélyt. Oké. Itt mindenki végezhet kisérleteket?? Etikai vizsgálat nem kellene? Milyen kisérlet az, amiben a kontroll csoportba bárki bekerülhet? Főleg tudtuk nélkül:O Fegyelmit kiosztanék az orvosnak, de persze nem büntethető. Legközelebb majd csontvelőt fog levenni?!

 • tiger
  2008-11-17 14:30

  Még ezt is kimagyarázza az orvos? Ezt is megúszhatja??Hol élünk? Mennyire volt steril a vérvétel? Mi az hogy szülői beleegyezés nélkül szúrkál gyerekeket? Legközebb donorokat fog keresgélni?Az iskola igazgatóját miért nem rúgták már ki? A szülők miért nem tettek a rendőrségen feljelentést? És ha megfertőzte a gyerekeket? Milyen kisérlethez kellett DÉLUTÁN a vér, amikor a laborok reggel vannak, kivéve sűrgősségi esetben?Hol dolgozik ez az orvos és mi a szakterülete? Égerék miért nem szólanak meg? Külföldön ebből már botrány lenne!És több milliós kártérítés a szülőknek!! Ez nem emberen történő engedély nélküli kisérletezés? Melyik gyógyszercégnél dolgozik az orvos? Legközelebb kiken és mit fog kisérletezni?! Felháborító. Szülők pedig tegyenek büntető feljelentést a rendőrségen pl kiskorú veszélyzetetése miatt!!Tornaterem nem hiszem hogy steril környezet..