hirdetés
Kapcsolódó cikk: Kritikus szakemberhiány »
 • honagi
  2010-03-24 08:24
  Előzmény: lótetű

  Minden orvos nem hordja fenn az orrát, de tisztelet a kivételnek, a legtöbb igen és a nővért úgy pattogtatja, mint egy cselédet.Aki képes engem a délután fél háromkor megkezdett reggelim közepén felállítani, hogy ő most akar vizitelni...nos, ilyenek is vannak. Ha ez tényleg csapatmunka lenne, akkor kölcsönös megbecsülés kellene és nem kéne azt gondolni, hogy a nővéri munka kevesebbet ér mint az orvosi, mert egymás nélkül nem tudunk létezni. És igenis nővérhiány van, mert nem is tudnak felvenni a kórházak, még ha jelentkező lenne sem(főleg vidéken) mert nincs pénz bérre. Így négy ember munkáját elvégzi kettő, ahogy győzi.

 • lótetű
  2008-11-30 08:06
  Előzmény: tiger

  Miért gondolja, hogy, amit nem lát, az nincs is?! A betegellátás CSAPATMUNKA -éppen olyan fontos, hogy a takarítónő, a betegszállító, az ápoló, az orvos, a vezetőség, mindenki, a lehető legjobban összedolgozva lássa el a faladatát. A szükség néha törvényt bont, mint azt az előzőekben leírtam, de tudok más pl.-val is szolgálni, amikor a saját szememmel láttam, hogy a baleseti sebész maga tolta hordágyon a műtőbe a beteget, hogy ott aztán megoperálja, mert a betegszállító éppen másik beteggel volt elfoglalva. Nem hordja minden orvos olyan fenn az orrát, mint gondolja!

 • tiger
  2008-11-29 17:56
  Előzmény: lótetű

  Én pedig még nem láttam orvost ágytálazni, de vért venni sem, vagy infúziót bekötni. gyógyszert adni. (lehet nem emlékeznek már hogy hogy kell?).Ezeket mind a nővér csinálja. Nélkülük semmire sem mennének az orvosok..

 • lótetű
  2008-11-29 17:01
  Előzmény: Qkac

  Miért nem megy el Maga ágytálazni? Talán már nem bírja ezt sem? Ha akkora a faciese, miért nem megy el szociális munkásnak, akkor legalább valami haszna lenne.

 • lótetű
  2008-11-29 16:56
  Előzmény: tiger

  Qukacnak és Tigernek is váaszolok egyúttal. Hogy kinek, mi a dolga, az egy dolog, hogy ki, mit tesz meg, az meg egy másik. Minden orvostanhallgató ápolási gyakorlattal kezdi, amikor ágytálaz, hánytálaz, beteget fürdet, szóval segédápolói munkát végez- tehát ez a minka nem ismeretlen számára akkor sem, ha már orvos. Sürgős szükség esetén mind a mai napig segítek tisztába tenni a beteget, kicserélem a pelenkáját a rendelőben, tartom a hánytálat a dialízis után vizsgálatra küldött betegnek, lefektetem, felültetem, ha kell. Lehet, hogy a hozzáállásommal őskövület vagyok, de mindettől függetlenül sértő a megnyilvánulásuk. "Suszter maradjon a kaptafánál!"

 • Qkac
  2008-11-28 12:58
  Előzmény: Aureus

  Na, akkor hozzászólok: Ha kevés a nővér, mondjuk beállhatnak a doktorok is ágytálazni.

 • Aureus
  2008-11-27 17:47
  Előzmény: pici

  Teljesen egyetértek!! És érdekes mód, az ilyen húsbavágó információkhoz nem szól hozzá Qkac, meg tigris?? Vagy ehhez a cikkhez nincs mit ócsárolniuk??

 • pici
  2008-11-24 21:11

  Tisztelt Miniszter Úr! Remélem Ön egészséges és nem közmunkás eteti egy hozzátartozóját sem. Miniszter Úr! kérem ma egy belvárosi jó kereső nővér nettó 80 000- 90 000 ft-os is megkeres, egy két képviselőnek csak a nyakkendője kerül ennyibe. A 13 havi fizetést elvonják, de a képviselők fizetését nem fagyasztják be. Tessennek ébredni, mert kiborul ám az ágytál, hánytál és minden vel.