hirdetés
 • Évica
  2008-12-07 15:48
  Előzmény: lótetű

  Természetesen így helyes, ezért szoktam orvoshoz küldeni a betegeket, mivel ennyire azért kiképeztek. Viszont hozzám nem ilyen állapotban fordulnak.

 • lótetű
  2008-12-06 16:56
  Előzmény: Évica

  Ez a meggondolás nem helyes! A delirium tremens még napjainkban is halálos kimenetelű lehet az ennek kivédésére szolgáló speciális és adjuvans gyógyszeres kezelés nélkül. Ennek alkalmazása külön szakértelmet is igényel, ezért van az addictologia és ennek egy sürdősségi ellátást biztosító része is. Mindez nem azt a célt szolgálja, hogy az alkoholbeteg az akut veszély elhárítása után gyógyszerfüggő legyen! A gyógyszereket azonban -épúgy, mint az alkoholt- nem lehet egy huszárvágással felüggeszteni, mert pl. éppúgy GM epilepsziás rohamot, ill. delirosus tüneteket okozhat-, fokozatosan szabad csak leépíteni, elhagyni, sz.e. függőséghez nem vezető tartós gyógyszerelésre lecserélni. Ezt minden orvos tudja, így én is!

 • Évica
  2008-12-06 13:15
  Előzmény: lótetű

  Kedves Lótetű, eszerint ön italról gyógyszer függőre akarta kezelni a beteget? Amit a beteg (szerintem)helyesen elutasított, mivel ő egészséges akar lenni és, ha függő, inkább az italt választotta.

 • lótetű
  2008-12-05 17:54
  Előzmény: Aureus

  Köszönöm kedves sorait. Sajnos a probléma alapja az az akaratgyengeség, mellyel csaknem minden szenvedélybeteg rendelkezik-szeretne meggyógyulni, de nincs meg benne az elszánt akarás- enélül ( a beteg maximális együtműködése nélkül) minden jószándékú segítség, jöjjön az a családból, az orvoslásból, az alternatív tudományokból, kevés. Megvallom, én néha kissé arrogánsnak is nevezhető "kiselőadásokat" is szoktam tartani a betegeknek, előrevetítve a jövőt (ami évszázadokra visszamenőleg igazolt tényeken alapul), hogy hogyan végezheti az, aki nem hagy fel -ezesetben alkoholizmusával, elmondom, hogy addíg tegyen ellene, amíg van, aki mellette áll, segítő család és szakember. Jó látni azokat, akik visszatalálnak régi önmagukhoz, az örömükben pityergő házastársakat, és fájó hallgatni az önmaguknak is hazudókat, akikről a rendelőben is árad a másnapos "brúgósság", remegnek, izzadnak, püffedt az arcuk is árulkodó, ennek ellenére állítják, hogy szedik a gyógyszereket és abstinensek-nekik is fejükre szoktam olvasni, hogy nem engem csapnak be, hanem saját magukat. Sőt, mivel neurologus vagyok, tehát hozzám a toxicus poly-, vagy encepahopathia, epilepsziás roham miatt kerülnek, meg is szoktam mondani, hogy ezesetben nem tudok segíteni, feleslgesen jönnek vissza hozzám, menjenek az addictologiára (segítek is ebben, ha elfogadják, csakhogy akinek nincs betegségbelátása, az még ezzel a lehetőséggel sem él. Patt.

 • Évica
  2008-12-05 14:54
  Előzmény: Aureus

  Köszönöm. 1997 ben ezért született a rendelet. A REND alapja a tisztelet, egymás tudásának kölcsönös tiszteletben tartása mellet lehet együtt működni. Amint azt teszem is egy évtizede, azon orvosokkal akikkel közösen segítünk a betegeken. Azzal a különbséggel, hogy az OEP nekünk csupán beígérte a finanszírozást, amennyiben vizsgázunk. Várni kell a rendeletet! HM! A vizsgáztatásra határidőt tudtak szabni, de a rendelet korlátlan ideig készülhet, természetesen a jó munkának pedig idő kell! Koromnál és természetemnél fogva nem vagyok türelmetlen. Lehet, hogy visszamenőleg 10 évre megkapom. HAHA, csak viccelek. Motivált, hogy nem volt finanszírozás.Így bizonyítani kellett minden nap. Még élek, de egyre nehezebben, így télen.

 • Aureus
  2008-12-03 20:39
  Előzmény: Évica

  Igen érdekes párbeszéd amit lefolytatnak - a hagyományos orvoslás szemszögéből (mint dolgozó és mint szenvedő alanya a témának) és egy ezotérikus szemszögéből. Jó olvasni az ilyen párbeszédet. És jó lenne, ha ezt a kétféle tudást lehetne mégjobban ötvözni!

 • Évica
  2008-12-03 11:37
  Előzmény: lótetű

  A test,lélek, szellem harmóniájának a megteremtéséhez a természetgyógyászok tanultak számtalan módszert. Nekem az élet kényszerítő hatásaként(vagy végig nézem, ahogy a részeg apja elpusztízja a férjem, mint ahogyan az ő feleségét, vagy csinálok valamit)kifeljesztettem egy speciális terápiát a függőkre. A férjem PROFLEXOLÓGIÁNAK nevezte el.Mondjuk úgy a reflexológia ötvözése, más terápiákkal a speciáliscél elérésének az érdekében. Szoktam Pesten is gyógyítani, már sok orvos gratulált az eredményeimhez. Amit ön leírt a kpcsolatáról, az számomra annyit üzen, hogy a karmikus kapcsolatát nem tudta megoldani,ezért újabb feledatot fog kapni az élettől, vagy nem mer vállalni újabb kapcsolatot, mert a belső félelmei megakadályozzák. Lehet segíteni önnek abban, hogy ledolgozza végre a karmáját és el tudja fogadni az élet jutalmát, egy harmónikus párkapcsolatot. Hisz ezért születtük, ennek megtapasztalására.

 • lótetű
  2008-12-01 21:25
  Előzmény: Évica

  A problémakeresés nem megy olyan símán. Az én férjem már 14 évesen kezdte az italozást, majd hivatásos gépkocsivezető lett, ahol -tisztelet a kivételeknek-, ha nem kell már vezetnie, akkor steresszoldóként, irány a kocsma! Ha már "gerincvelőbőé vezet", akkor menet közben is iszik. Az első házassága, amiből 2 gyermeke született, emiatt ment tönkre. Második feleségként sohasem mentem volna hozzá, ha nem titkolták volna el előttem a tényeket azok, akik NEKI akartak jót VELEM, BENNEM látva a jótündért. Halála után aztán már mindenki előrukkolt az igazsággal. Olyan volt mindíg, mintha két énje lenne: egy emberi és egy vadállati. Az embert szerettem, ezért nem hagytam el. Sok ilyen ostoba nő van- őket zömében a psychiatrián kezelik is. Persze van ellenpélda is (egyre több!), amikor az alkoholista nő hagy csapot-papot, nem érdekli a gyereke, és a férj áll thetetlenül. Hiába akarom nézni a jó oldalát a dolgoknak és vehemensen tenni is az ügy érdekében, ezek a szenvedélybetegek 90%-ban menthetetlenek. Dolgoztam helyettesítő orvosként addictologián- 200 m-re volt a kocsma és szabad volt a kijárás, és minden bokor tövén lapult egy-egy pálinkásüveg. A psychiatrian a drogosoknak, akik "elvonóra" jöttek ("önként", hogy ne kelljen esetleg börtönbe vonulniuk), a látogatók csempészték be fecskendőben a drogot, az alkoholistának üdítős üvegben a "piát".Ébernek kell lenni, ahhoz,, hogy megtaláljuk a valóban elszánt gyógyulni akarókat és a svindlereket. Utóbbiakkal szélmalomharcot vívunk és csak a kudarcélményeinket szaporítjuk.

 • Évica
  2008-12-01 13:09
  Előzmény: lótetű

  "Teher alatt nő a pálma", mondják. Önt jól megedzette már az élet, részvétem a férje miatt. Tudom önt nem vígasztalja a megtörténtekért, de ok nélkül senki nem iszik. Munkám során nem leszoktatok függőket, hanem közösen megkeressük a problémáját( ami egyedi, és csak az övé)azután segítek neki megoldani. A hozzátartozókat azért kell kezelnem, mert nem hajlandóak elfogadni, hogy mindenki változhat amikor akar. A környezet nem látja, mert nem láthatja a tudatalattiban lévő feszültségeket, ők viszont érzik és ezért oldják droggal, alkohollal,gyógyszerrel vagy mániás vásárlássa. Nekem az akaratukra sikerül hatni és büszkék magukra amikor a régi ivócimbora unszolásának ellen tudnak állni. Senki nem akar a porban fetrengeni, de aki már lenn volt nagyon boldog, ha valaki felsegíti. Ezért végleges ez a fajta terápia. 3 x 1 órás és egy 7 órás kezelés, az utóbbira a környezetet is meghívom( fel is vannak háborodva, hogy nekik miért kell!)azért, hogy többé ne kövessék el ugyanazt a "hibát", nem hiba információ hiány csupán. Ezt szüntetem meg 7 óra alatt. Minden ember csodálatos, a most még italozók is. Nekik kis segítségre van szükségük ahhoz, hogy a jobbik felüket is meg tudják mutatni a többieknek.

 • tiger
  2008-11-29 17:50
  Előzmény: lótetű

  :( A család nem tud mit tenni, mert többnyire nem hallgat rájuk.