hirdetés
 • Nicephor
  2008-12-20 19:55
  Előzmény: moczar

  Ehhez képest a valóság a következő: Jövőre még kevesebb pénzt kap az egészségügy, reálértéken 150 milliárd forintot vonnak el, ami újabb kórházbezárásokhoz vezet. Jövőre két komoly gond áll majd az egészségügy előtt: a borzalmasan alacsony finanszírozás, a tragikus, kilátástalan humánerőforrás-helyzet, ami osztályok működését is veszélyeztetheti. Székely miniszter is úgy csak hazudik, mint elődei.

 • moczar
  2008-12-10 20:17
  Előzmény: erdősjudit

  Szerintem az alapellátás megint kimarad, pedig a kapuőr szerepet mi töltjük be. Teljesen igazad van, hogy a korbácsrendelet bevezetésével meglehetősen nehéz helyzetbe kerültünk, mert spórolnánk, ha a kórházak, szakrendelők ajánlásait nem kellene (etikailag és szakmailag is ez lehetetlen) figyelembe venni. www,moczar.hu

 • erdősjudit
  2008-12-10 18:18

  Alapellátásban dolgozva havonta kapunk visszajelzést arról, hogy mennyivel olcsóbb-drágább gyógyszert írtunk az elmúlt hónapban az átlaghoz képest, vagyis mennyit spóroltunk meg az Egészségügyi kasszának. Miközben az alapellátásban írjuk a kórházi szakrendelői szakorvosok által elegánsan megjavasolt különböző gyógyszerket, majd kisinasként a mi nevünkkel fémjelzett receptekre kerül a gyógyszer. Való igaz, hogy az alapellátás ellehetetlenülő helyzetben van. Lehet, hogy már meg is szűnt ezért nem kapunk a visszaosztásból?