hirdetés
Kapcsolódó cikk: Sarc receptre »
 • lótetű
  2009-01-16 17:31
  Előzmény: adatvedelem

  Mindezt még tetézi, hogy jan. 1-től vannak változások a rendelhetőségben, de már beharangozták, hogy febr. 1-től is lesznek. Most gyógyítunk, vagy naprakészen rendeleteket olvasunk visszakeresgélve, hogy az "x§ y rendelkezése módosul, z napon az előző hatályát veszti"- a szemem keresztbe-, a fülem ketté-, a hajam meg égnekáll ettől. Nem lehetne "egyszuszra" normális rendelkezéseket hozni Én is hivatkozom egy közmondásra- nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal. P.S.:Nemrég jelzett vissza egy Háziorvos kolléga, hogy az ismert tipusú epilepszia BNO kódjára nem lehet Eü.támogatási javaslatot írni, csak a BNO4980-, azaz "fogalmam sincs, milyen epilepszia" kódra, holott a beteg esetében nyilvánvaló, hogy miről van szó. Miért és kinek jó ez?

 • adatvedelem
  2009-01-16 10:21
  Előzmény: bazsu

  Sőt, a teljes gyógyszerártámogatási rendszer egy hihetetlenül aljas katyvasz. Egy normális (értsd. nem elmebeteg) rendszer, amely mondjuk Németországban van a következő: 4 csoportba sorolják a gyógyszereket, A, B, C, D. Az A csoportban minden gyógyszer 2 Euro támogatást kap, a B-s 5, a C-s 10, a D-s 20 Euro támogatást kap. Akkor nem kell ez a hihetetlenül aljas, és mértéktelen adatpancsolással járó rendszer. Egyértelmű és világos minden.

 • bazsu
  2009-01-16 06:38

  Az egész bonyolult, helyenként követhtetlen rendszer kikerülhető lett volna , ha a hatóanyagot finanszirozták volna. megmaradt volna a betg, az orvos, a gyógyszerész szebadsága és a biztosítónak sem került volna többe.A mostani bonyolult rendszer működtetése valószínűleg többe kerül, mint amennyit megspórolunk.Hogy régi magyar közmondástídézzek " többe került a leveas, mnit a hús "