hirdetés
 • Fedap
  2009-01-28 18:01
  Előzmény: Qkac

  Fejétől bűzlik a hal, úgyhogy az oki terápia a T. Ház önfeloszlatása. Persze, ebbe nem fognak belemenni, különösen a törpepártok. Kisebb parlament, kizárólag közvetlenül választott képviselőkkel, visszahívási lehetőséggel. A dolog 20 éve lett elrontva. A cseheknél 10 évig kuss volt a régi rendszer főembereinek a közéletben. Máshol is tartanak... A közszférában egy személy csak egy munkahelyen vehetne fel fizetést és maximálnák a felső fizetési plafont.

 • Fedap
  2009-01-27 18:23
  Előzmény: Qkac

  Igazi változáshoz új garnitúra kell(ett volna), nem egy ilyen homogén társaság, műellenzékkel. A pénz felülír mindent, még az ideológiai meggyőződést is. "Jópofa" dolog, ha valakit nyugdíj előtt pár hónappal "kirúgnak", végkielégítik, majd később főállásra visszaveszik. Az is jó trükk, ha valaki kinéz magának egy másik felsővezetői trónt, aztán néminemű álcirkusszal, busás végkielégítéssel távozik az előző helyéről. Mely utóbbiba azért "tanácsadni" visszaveszik, főállásba, csaknem az eredeti fizetésével. Ezért tartunk itt, "banániában". Csoda, hogy még víz, villany van egy ilyen korrupt országban.

 • Qkac
  2009-01-27 15:33
  Előzmény: Fedap

  Azért abban igaza van Bokrosnak, hogy az elmúlt években érdemi reform nem volt kis hazánkban. Max. reformocskák indultak, de az ellenzék által azok is bukásra ítéltettek.

 • Évica
  2009-01-25 18:25
  Előzmény: Fedap

  Igaza van, a csalók addig fognak munkálkodni amíg a (többségben lévő)becsületesek nem csinálnak semmit. Aki hallgat az is cinkos.

 • Fedap
  2009-01-25 12:39

  A rendcsinálást ott kéne kezdeni, hogy azonnal szüntessék meg a kettős közszférás állásokat! Az egészségügyben is. Igen, létezik a mai napig is olyan, hogy X felsővezető egyszerre több helyen is főállásban van, veszélyességi pótlékkal, 13. havi bérrel és egyéb béren kívüli juttatásokkal. Csak éppen az egyik helyen havi pár órát tölt, de három átlagos diplomás fizetését bezsebeli. Mert a pofátlanság, a harácsolás határtalan. Ez vezetett ehhez a "válságnak" nevezett műcirkuszhoz is. Nincs itt semmiféle válság, csak egy rétegnek le kéne állítania magát - pártpreferenciáktól függetlenül.

 • nera0404
  2009-01-23 17:53

  Miért a nyugdíjasok fizessenek és az alacsony keresetűek? Fizessenek azok a vezetők és egyéb magas keresetű személyek akik havi ilyen -olyan címszó alatt havi több millió forintot felvesznek ilyen- olyan címen. Igaz, hogy nagyon sok pénzt kiosztottak húsz év alatt, segély gyanánt, s most ennek isszuk a levét, mert akik eddig segélyből éltek, ezután sem fognak dolgozni, mert ha így is pénzhez juthatnak,s ezt már úgy megszokták, hogy bármilyen munkátb ajánlhatnának fel nekik, nem fogják elfogadni.