hirdetés
 • lótetű
  2009-02-24 19:18
  Előzmény: tiger

  Na meg az én adóforintjaimból is, melyet még az özvegyi nyugdíjamból is (burkolt formában ugyan,de) levonnak! Nagyon is igazságos lenne, ha a bizonyítottan vétkeseket, a korruptakat elkapnák és megfelelően meg is büntetnék. A régi rend szerint a működési engedély MOK tagsághoz kötött volt és, ha egy orvosra a Kamara rábizonyította, hogy műhibát követett el, akkor kizárta a tagok sorából (tehát nem is praktizálhatott tovább!), és innen már polgári peres-, büntetőjogi eljárás indulhatott. Ezért nem is volt annyi és akkora hírverés. A szabad orvosválasztás lehetőséget biztosít arra, hogy valóban minden szempontból jó hírű és megbecsült orvost választhassanak a betegek (érdekes, hogy ezeket az orvosokat nem a batárnyi luxusautójukról, kacsalábon forgó házukról és nem is a csak zsebből álló fehér köpenyükről lehet megismerni). Ennek a lehetőségnek gyakorlatilag az elszigetelt -egyébként is orvoshiánnyal küzdő -településeken élők kiszolgáltatottsága és az OEP által szabályozott területi felosztottság szabhat gátat. Az az orvos, aki azt állítja, hogy sohasem tévedett, egészen bizonyos, hogy hazudik (itt gyorsan hozzáteszem azt is, hogy sokéves tapasztalat -az enyém is-, hogy vannak olyan esetek, amikor egy betegség egyáltalán nem a tanultaknak megfelelő lefolyású, jócskán feladja a leckét, és, ha mégis sikerül helyes diagnosist felállítani, akkoris kiderülhet, hogy a sok tortúra ellenére a beteg menthetetlen, (vagy jó esetben gyorsan meggyógyítható) de az ember legalább okul, esetismertetés formájában közzéteszi, hogy más is tanulhasson belőle. Más, ha valaki hanyagul végzi a munkáját és ebből nagy baj, maradandó egészségkárosodás, halál következik be! Na én ugyan nem védem az ilyen orvosokat és ez az, ami ellen ágálok, hogy "az orvosok" titulussal engem is ide soroljanak, nem is akármilyen hangnemben. Jó dolog a különböző véleméyek ütköztetése, a különböző okfejtések megvitatása, de kultúrált módon.

 • Qkac
  2009-02-23 08:24
  Előzmény: lótetű

  Sajnos még nem halottam egyszer sem valamelyik doktor szájából , "bocs hibáztam, vállalom a felelősséget".

 • tiger
  2009-02-22 21:47

  Egyébként megint leírom, már sokadszorra, hogy nem általánosságban írok. Kivéve a fizetést és, amit a felelősségre vonásról írtam. Már feladom:) Csak magát/magukat sem értem. Miért védik azokat, akik lejáratják a tisztességes orvosokat? Ugye vannak olyan kollégáik, akik nem valók orvosnak. Maguk mégis védik.Miért? Saját maguknak ártanak a legtöbbet. Ezt már kismilliószor írtam, és kérdeztem is. Még egysze nem fogom, ahogy írni se, de ha a megbecsülésükön változtatni akarnak, azért tenniük kellene. Nem lesz több hozzászólásom, mert belefáradtam abba, hogy fölöslegesen írok, úgysem úgy értik, ahogy kellene..De majd rájön maga is, hogy ez sehova sem vezet.Tisztességes orvoskat meg kell becsülni (anyagilag is), de a nem odavalókat viszont el kell küldeni.Ennyi. Kár, hogy maga (maguk) nem így gondolják.

 • tiger
  2009-02-22 20:17
  Előzmény: lótetű

  Ebben az országban trendi flejelenteni azt, akinek más véleménye van. Ez beívódott a vérekbe az "átkosba"...Könyörgöm. Maga sem gondolja komolyan, hogy 14 késszúrást nem lehet észrevenni?! Miért nem mondta azt, hogy nem vizsgálta meg. Röviden le lehetett volna zárni, de az, hogy nem vette észre, amikor megfordította a halottat?!Miért nem mondta, hogy nem nézte meg?!

 • tiger
  2009-02-22 19:48
  Előzmény: lótetű

  Amúgy dehogynem. Nem engednék gyógyszert reklámozni, mert így is marokszám szedik az emberek.A különböző táplálékkiegészítőkről meg már nem is beszélek. Csak a beteg embereket húzzák le anyagilag..

 • tiger
  2009-02-22 19:46
  Előzmény: lótetű

  Remélem maga meg azzal van tisztában, hogy az én adóforintjaimból fizetik a kártérítéseket. Spontán unom, hogy egyre több műhiba van. Régen közel sem volt ennyi.Magát az nem zavarja, hogy semminek sincs következménye? Hogy egyetlewn egy orvsot nem itéltek még el bűntető eljárásban műhiba miatt?Maga szerint ez rendben van? Hogy bízzanak így az emberek az orvsokoban?Nem véletlenül nem mennek időben orvoshoz az emberek! Semmi bizalmuk nincsen, inkább otthon kúrálják magukat.Ez rendben van?

 • lótetű
  2009-02-22 19:03
  Előzmény: tiger

  Miről beszél Maga? Remélem, tisztában van azzal, hogy amiket álnév alatt írkál, azok jogsértőek és a bíróság felszólítására személyesen is meg kell mutatkoznia. Itt csak csácsározik, indulatokat szít, rágalmaz és mocskolódik -régi jó szokásához híven. Az nem jutott még eszébe, hogy pl. a "Nincs idő a fejfájásra!" reklám ellen kampányoljon, hiszen sokszor agydaganat, agyi érmalformáció, meningitis, meningoencephalitis lehet a háttérben!!!!!!!!!!!

 • lótetű
  2009-02-22 19:02
  Előzmény: tiger

  Miről beszél Maga? Remélem, tisztában van azzal, hogy amiket álnév alatt írkál, azok jogsértőek és a bíróság felszólítására személyesen is meg kell mutatkoznia. Itt csak csácsározik, indulatokat szít, rágalmaz és mocskolódik -régi jó szokásához híven. Az nem jutott még eszébe, hogy pl. a "Nincs idő a fejfájásra!" reklám ellen kampányoljon, hiszen sokszor agydaganat, agyi érmalformáció, meningitis, meningoencephalitis lehet a háttérben!!!!!!!!!!!

 • tiger
  2009-02-22 10:41

  Majd kimossák egymást. Azok után, hogy a 14 késszúrást agyvérzésnek lehet nézni következmények nélkül ebből sem lesz felelősségre vonás.Ja, hogy a példában a gyilkost azóta sem kapták el, mert kipucolták a lakást az nem számít. Az sem, hogy az orvos tettestár egy gyilkosságban. Ezért figyelmeztetés jár, és az én pénzemen elküldik tanulni...Mondtam már, olyanok, mint a politikusok és a romák. Érinthetetlenek!Szerencsétlen kisgyereken ez már nem segít. Ismét bénáztak az orvosok! Amerikában 3 kis hiba után repül az orvos, ott kijelzi a számítógép, ill. 1 nagyobb hiba után (meghal a beteg) azonnal repül!!És élete végéig fizet!!Igaz ott nem úgy élnek, mint itt, de felelősek a munkáért!!Ja és ott nem az állam fizet a műhibaperekért, hanem a kórház! Itt is a kórház, de a kórháznak az állam! Kint viszont nem!Ez a fő gond, ezért lehet itt mindent megúszni, mert az állam fizet nem az orvos!!!! Ezen mikor változtatnak?? Mikor lesz az, hogy a fizetésük x részét be kell fizetni biztosításnak és a pereket ebből fizetik??Ha meg nem elég viszik a lakást!!Itthon is ezt kellene!! Persze a fizetések rendezése után.