hirdetés
 • lótetű
  2009-02-25 20:29
  Előzmény: Fedap

  Találomra választottam a címzettet, mert nem akarok új fórumot indítani. Én történetesen a Pándy Kálmán Kórház alkalmazottja vagyok, így belülről látom a dolgokat. Tény, hogy valamikor réges régen, mint a mesében, valóban voltak szociális indokból felvett betegek (pl. gyengeelméjű, vagy más szempontból súlyosan fogyatékos gyermekét gondozó szülő perioperativ ideje alatt hospitalizáltuk a "gyermeket"- ezt én nagyon humánusnak tartom! Főként azért tartom emberségesnek, mert a szülő lepasszolhatta volna gyermekét valamilyen szociális, vagy elmeszociális intézménynek, időnként meglátogatta volna, de semmi más. Ezek az EMBEREK azonban felvállalták, hogy maguk gondoskodnak -nem kis erőfeszítés árán, fogyatékos, gyakran 24 órás készültséget igénylő gyermekükről (, de a fordítottja is igaz- súlyosan demens, Alzheimer kóros, ill. más állandó felügyeletet igénylő szülő, vagy legközelebbi hozzátartozó), nem nehéz kiszámolni, hogy melyik variáció kerül kevesebbe. Az "egynapos műtétekkel" sem értek egyet, mert az esetleges komplikációk általában nem 24 órán belül jelentkeznek! Az, hogy a szakrendelőben azonnali felvételt igénylő beteget látok és nem tudom elhelyezni, max. néhány órán át látják el és observálják, majd hazaküldik (ezért visszanézem a betegek útját, a felírt telefonszámon visszahívom, ha nem értek egyet valamivel!)vagy a jobbik esetben visszapasszolják az ambuláns rendszerbe előjegyzés nélkül -ilyenkor megint telefonálok, ha én úgy gondolom, hogy versenyt kell futni az idővel!) ágyhiányra hivatkozva. Nem csak az ágyak számát tartom kevésnek, hanem az elhivatott, szakavatott személyzet létszámát is! Szerintem már több az olyan "szakember" aki a munka minőségét, a kódolás, gyógyszerrendelés, takarítási napló (!) helyes vezetését ellenőrzi, mint a gyógyításban aktívan résztvevők száma! A bérezés pedig nevetséges- ha pulóvereket kötögetnék, többet kapnék érte, mint a szakorvosi munkámért! Parasolventia pedig itt gyakorlatilag nincs, mert az ambulanter kivizsgált, kezelésre kórházba utalt beteg az osztályos orvosnak "hálál", azután, ha baja van, szépen visszatér a járóbeteg ellátásba. Tévedés ne essék, nem vagyok pénzéhes, csak a munka elosztását kifogásolom- a beteg, a bajmegállapítás, a beteg tájékoztatása (főleg rossz hír esetén roppant nehéz) az enyém, és itt nem értek egyet azzal, hogy a járóbeteg ellátást a hospitalizációval szemben kell forszírozni. Megérne néhány interjút a kórházból exmittált betegek véleménye is- sokszor a kezelőorvosuk nevét sem tudják megmondani!!!

 • Fedap
  2009-02-25 20:09
  Előzmény: Qkac

  Én csak latinból segítettem, mert úgy láttam, elakadt a mondatnál...

 • Nicephor
  2009-02-25 19:34
  Előzmény: Qkac

  Köszönöm, hogy felhívta a figyelmet a leglényegesebb megállapításra. Ám, hogy a kép teljes legyen, hozzáteszem, hogy a koncepciós perek is kétesélyesek voltak. Igen gyakran visszafelé sültek el. Az MDP és az ÁVH hamis tanukat bérelt fel, akiket a bíróság keresztkérdésekkel sarokba szorított, és a vádlottat felmentették, a hamis tanukat pedig lecsukták. A bíró nem volt köteles kiszolgálni a Rákosi-Gerő-rendszert. -- Egyébként valóban fiatal vagyok. Már évtizedek óta.

 • Qkac
  2009-02-25 15:00
  Előzmény: Nicephor

  El kéne olvasnia a február 23-án, 10.35-kor íródott hozzászólását!

 • Nicephor
  2009-02-25 13:40
  Előzmény: Qkac

  Ha valaki nem olvassa el figyelmesen az eddigi hozzászólásokat, az úgy jár, mint Qkac.

 • Qkac
  2009-02-25 11:51
  Előzmény: Fedap

  Ha valaki azt mondja, hogy a Rákosi időkben nem voltak koncepciós perek, az hazudik!

 • Fedap
  2009-02-24 22:07
  Előzmény: Nicephor

  Kukacnak segítségül, ha bajban lenne az előbbi latin mondással: "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna."

 • Nicephor
  2009-02-24 17:59
  Előzmény: Qkac

  Si tacuisses, philosophus mansisses.

 • Nicephor
  2009-02-24 10:02
  Előzmény: Qkac

  Hogyne hallottam volna! Éppen az okos és körültekintő bírói beavatkozás mentette meg számtalan esetben az ártatlan áldozatokat, és ítélte el hamis tanúzásért a hatalom bérenceit. A valódi bűnösöket mindig is elítélték. Remélem, Molnár Lajost nem tekinti koncepciós per áldozatának...