hirdetés
 • Fedap
  2009-02-25 19:49
  Előzmény: Qkac

  Sajnos "nem nyert" a tippje. Nem vagyok nézője egyetlen hazai TV-csatornának sem. A számomra érdekes információk így is bőségesen utolérnek sokkal kevésbé "transzformált" formában.

 • Qkac
  2009-02-25 08:07
  Előzmény: Fedap

  Ön csak szocializálódjon a HÍR- és ECHO TV műsorain!

 • Fedap
  2009-02-24 22:12
  Előzmény: Qkac

  Csak sajnálni tudom azokat, akik a "pártkelte" és hasonló szélsőséges balliberális műsorokra ébrednek...borzalmas napjuk lehet utána.

 • Qkac
  2009-02-24 09:42
  Előzmény: drbugo.hu

  Meg kellett volna tegnap a Napkeltében/Napnyugtában nézni a kaposvári dokit!

 • drbugo.hu
  2009-02-23 11:57

  Az egészségpolitika nem mentesülhet azokért a hibákért, melyeket a korábbi miniszter Asszony(akinek" kinevezése a szakma arculcsapása" - idézet Tölgyessy P.-től) és elődje követett el, mint a hozzá nem értés bajnokai, mentségemre mondva részükre annak idején észrevételeimet megírtam: az ágyszámcsökkentéssel párhuzamosan mellőzték a humán erőforrás minimumon túl az egyes szervezeti egységek optimális szakemberigényét, mert ez nagyobb részben infrasturktúra függvénye. A rehabilitációs fekvőbeteg szakellátás ágyszámát jelentősen növelték úgy, hogy nem vették figyelembe a jelnleg elérhető szakorvosok számát(250) országosan. A legnagyobb értéket, a magasan képzett humán erőforrást(orvosok, szakdolgozók és mások) szélnek eresztették anélkül, hogy akár személy szerint legalább két álláshelyet ajánljanak fel részükre - gondoljunk csak a magas képzési és továbbképzési költségkre, vagy az uniós normatívákból adódó többletmunkaerő igényre - ott helyben vagy a kapcsolódó definitív szakellátó centrumban. A magas költéggel és egyéni erőfeszítéssel kiképzett munkaerő több gondoskodást érdemel, melyet nem pótol az áttelepülési támogatás, melynek elindítása komoly szakmai és szociálpszichológiai ismeretek hiányára vallott. Az EU-tagországok többségében az egységnyi ágyszámra vetített létszám kétszerese a magyar átlagnak - nem véletlenül - lényegesen kisebb betegforgalom mellett. A létszám kizsigerelt, a beteg magára hagyatott, és még optimális létszám mellett is magára hagyatva küzdi meg gyógyulását, hát még így. Kezdhetünk egy újabb 13-15 évet nemcsak a bérek felzárkóztatása, de amiről soha nem beszélnek a politikusok, a hiányzó létszám bértöblet igényének kifundálása és a strukturális reform érdekében is.Dr Bugovics E.