hirdetés
 • drharaszti
  2009-02-27 18:53
  Előzmény: puhl

  Fiatal... Már ami a háziorvosi átlagéletkort illeti, sajnos...

 • Attak
  2009-02-27 16:55

  Kollégák, ugye nem csodálkoztok, hogy ennyre megroggyant a hivatásunk iránti tisztelet és megbecsülés, hiszen még részetekről is többnyire csak részvétlen sajnálkozásra futja, amikor rólunk, a praxisunkat kemény békebeli milliókért (én az elsőt 5.5 -ért, míg a másodikat 6-ért)voltunk kénytelenek megvenni, mert akkor még így szóltak a törvények. A törvények, amelyek úgy tűnik, vagy a romló morálhoz igazodbak, vagy az egyre következetlenebb rendelkezések és szabályok rombolják egyesek morális hozzáállását? Velünk azért is lehet ezeket megtenni, mert a kéveként széteső érdekirányok miatt képtelenek vagyunk a normális érdekérvényesítésre.

 • lótetű
  2009-02-26 19:46
  Előzmény: puhl

  raxisjog vásárlása nélkül, is boldogan vártak volna háziorvosnak két település ellátására, ahol már régóta nem volt orvos, csak egy-egy napra helyettes, de feltétel volt a háziorvosi szakvizsga, így kútba esett az egész, mert én neurologus vagyok. Jó volt, hogy az engem ismerő betegek boldogan vártak, rossz, hogy csalódniuk kellett, majd módosították a rendelkezést, hogy a háziorvosi szakvizsga, a végzett munka mellett (5 év alatt!) letehető. Kezdők is pályázhatnak /nekem 21 éves megyei kórházi gyakorlatom van, ahol az ügyeletek során ugyebár nem mindenkinek a dereka-, vagy a feje fáj/, hol itt a logika?

 • lótetű
  2009-02-26 19:32
  Előzmény: puhl

  Jelen helyzetben a praxisok javarészt még ingyen sem kellenek- ezért van számos település orvos nélkül. Ki az, aki látatlanban milliókat fizet ki, csak a jogért, hogy egy nagy semmi jövedelemért éjjel-nappal dolgozhasson, majd idejekorán az örök vadászmezőkre térjen? Ez az adás-vétel egy az egyben nonszensz -szerintem.

 • puhl
  2009-02-26 19:18

  Hány évres vagy Kolléga, hogy még reménykedsz a tisztességes eladásban.