hirdetés
 • Attak
  2009-03-18 22:34
  Előzmény: Qkac

  Pontos számaim vannak: egy átlagos, 1500 felnőtt kártyás Bt.-ben működő kisvárosi praxist 830e Ft-al finanszíroz az OEP. Ebből orvos és asszisztens (minimál) béreire, a könyvelőnek és a takarítónak havonta br. 230e, eszközlízing és kötelező orvosi felelősség biztosítások, valamint autólízing, kötelező casco 155e, az APEH 9 féle járulékára havi 115e utalandó,iparűzési adó, vállalkozók kommunális adója(!)4e/hó, rendelő rezsije (fűtés, víz, villany, telefon, számtech. rendszer, nyomtatók, nyomtatványok, papír, posta)95e, "beszállítók" (vesz.hulladék, kommunális kuka, mobiltelefon, havi átlagban 3x tankol) 62e,orvosi műszerek kötelező időszaki szervize, pótlása átl. havi 25e, gyógyszerek, gyógyászati fogyó-eszközök havi rendszeres beszerzésére havonta elfogy (alsó hangon)15e, kötelező szak-folyóiratok, konferenciák és kreditpontos(olcsóbb)képzések térítése átlag 20-25e/hó. Apróságokat, egyéb fogyóeszközöket nem is számítva máris 725e körül vagyunk. A maradék pedig vidáman elpancsolható a 3 középiskolás gyermekre, főleg ha a két-diplomás, kissé túlképzett értelmiségi férj már 3. éve munkanélküli...

 • Attak
  2009-03-15 19:15

  Nincs hiány háziorvosokban! Azonban hiány van a szaktárca értelme terén, hiányzik a szakmai és szociális érzék a kormányzatból, hiányzik a társadalmi közmegegyezés abban, hogy amilyen iramban sérülnek a hivatá(so)sok érdekei és körülményei, szakmai kritériumai, abban az iramban pusztul a nemzet maga. Ez talán éppen a háziorvosi hivatásra a legigazabb, de ugyanígy szenved a megnyomorított tanító és tanítványa, vagy a lábhoz kényszerített igazságszolgáltató, legyen az hivatalnok, vagy önkormányzat. Na most kettő ilyet, a háziorvost meg a sarokban nyüszítő polgármestert eresztik egymásnak a szakma avatott mesterei.

 • kutyuka
  2009-03-15 17:16

  Oly sok mindent követelnek a szerencsétlen háziorvosoktól. Már most az idejük nagy része adminisztrálással telik, mert képtelenség, hogy miket előirnak nekik. Akik ezt kitalálják, fogalmuk sincs, hogy amikor a beteg bemegy az orvoshoz, már akkor elkezdődik az adminisztrálás, ha jön a vizsgálat is, aztán az elbeszélgetés a beteggel, ez minimálisan 20-25 perc. Eközben kint morognak, szidják az orvost, hogy "ennyi idő alatt már meg is operálhatta volna" stb. stb. Az orvos soha nem tud hazamenni a munkaideje végeztével. Ez mind tény. Tény még a következő is. Az, hogy a mostani egészségügyi miniszternek sem jut eszébe, hogy szégyen-gyalázat őrá is nézve, és országunk kormányára nézve is - ők felszedik a milliókat, vastag bőrrel a képükön - aztán ott van szegény háziorvos, alig kap 100 ezer forintnál több bért. A nyugdijról pedig már nem is beszélve, hogy 39 évi szolgálat után az orvos 63.000,-Ft. nyugdijjal távozik. Eközben felelős emberi életekért, oda kell figyelnie akkor is, ha fáj a feje, ha otthon gond van a családban, személy problémáit félreteheti, mert ha elkalandozik egy kicsit a gondolata, előfordulhat, hogy olyan hibát vét, hogy "elkapálta" a jövőjét. Eközben "tisztelt" politikusaink Audikon futkároznak, az állam pénzén mulatoznak, ilyen-olyan kitalált jogcimen szedik fel a milliókat, mert még mindig országunk kasszáját fejős tehénnek nézik. A házelnök hölgy is Budapesten lakik, de felszedi a havi 500 ezer forint költséget erre nézve is. Eközben röhög egy nagyot. És még ezután akar Pécsett polgármester lenni. Ha még nem bőgött le, akkor most le fog bőgni, mint a kivert kutya ugy fog távozni a városból. NEM KELLENE RENDEZNI AZ ORVOSOK BÉRÉT? T. Hazudós Kormány!