hirdetés
 • honagi
  2010-03-24 08:06
  Előzmény: Szoror

  Az eü nem rajong a közmunkaprogramért, egy szakképzett nővér mellé majd beteszik dolgozni a minimális ismeretekkel rendelkező közmunkást, a darabszám megvan, én meg vigyázzak majd őrá is, meg a millió munkám mellett felügyeljem, hiszen önállóan nem dolgozhat.És kedveseim, bruttó 130 ezer ft-ért 8 órában fognak dolgozni!keres ennyit egy okj 54-es nővér? Akkora bérfeszültség lesz...És ott is felveszik őket, ahol túlkínálat van nővérből, mert leépítések voltak, ott vannak az elengedett szakképzettek.Pénzről szól ez is, csak a nagy körítés van mellé. Még hogy lelkes és csillogó szemű újoncok! Finanszíroznák meg a nappalis tanulókat ösztöndíjjal, hogy többen válasszák ezt a szakterületet, sokkal több értelme lenne. Pár éve a prostituáltakkal akarták megoldani a hiányt.Csak beteg ne legyen senki!!Ennyi pénzből szakképzetteket is finanszírozhattak volna.

 • lótetű
  2009-04-04 10:49
  Előzmény: Szoror

  Azért kíváncsi lennék arra, hogy ezen közmunkások közül hány olyan ember van, akik éppen az egészségügyből kerültek pár évvel ezelőtt létszámleépítés okán az utcára? Amúgy meg ezeket az embereket legalább tesztelték, nem, mint egyes "E" kategorás oklevéllel mellüket döngető, humánummal viszont nem rendelkező ápolókat, akiknek nem tünik fel az ágy végére lecsúszva kuporgó beteg, akik nem látják meg, hogy ágyneműt kell cserélni, akik nem képesek a beteg nevét megjegyezni ("1-eske ma nem reggelizik, mert vizsgálatra megy"), akik a magatehetetlen betegnek nem adják be a gyógyszereit, nem itatják, nem tűnik fel, hogy érintetlenul viszik vissza az ételét, a begipszelt karú betegnek nem szeletelik fel a húst (horgássza ki a főzelékből és marcangolja, mint a kutya!), gyakorlatilag nem is kommunikálnak a beteggel. A felsorolás nem teljes, de mindezt tapasztalatból és nem a hasamra ütve írtam le! A tennivalókat is tudom, mert gimnazistaként, nyári szünidőben, majd érettségi után is voltam segédápolónő és csak később lettem orvos.

 • Szoror
  2009-04-03 07:19

  Így érhető el hogy parányi pénzért ,segélyért legyen dolgozó az egészségügyben! A munkának már sose lesz becsülete? Talán a hajléktalanokat is bekéne fogni a gyógyításba,a pincékben biztos van néhány kiselejtezett ágy a számukra,és akkor a teljes foglakoztatottság a hajléktalanság problémája is megoldódik. És az egészségügy?