hirdetés
 • Nicephor
  2009-04-20 11:27
  Előzmény: Szoror

  Aki tisztességtelen, az az orvos becsukhatja a rendelőjét, mert senki nem fog hozzá járni.

 • Szoror
  2009-04-18 10:22
  Előzmény: Nicephor

  Megértem a gondolat menetét,de ez mégis csak diszkrimináció. Azok a rokkant és ,vagy fogyatékos emberek akik 30 ezer körüli nyugdíjból élnek borzalmas körülmények között ,azok akik 27 ezres segélyből élnek ,nem tudnak magán orvoshoz járni . Nekik marad a váró lista 2 évig az ágyban,segítség és gondozás nélkül,egy protézisre várva. Sokszor még a fájdalom csillapítót se tudja megvenni. Ellentéteként van bőven az ismerőseim között akik egymást túl licitálva járnak magánrendelésre. Nekik nincs szükségük az állami támogatásra. A várólista így a szegénységi lista lesz hiszen akinek van pénze ,akár kenő pénze is ,azt előbb veszik sorra mint akinek nincs. A betegség súlyosságának megítélése még mindig emberi tényezőn múlik! És orvosból is van tisztességtelen,ha őszinték akarunk lenni.

 • Nicephor
  2009-04-17 18:04
  Előzmény: Szoror

  Örülök, hogy van aki ellenzi a betegek pénztárca szerinti megkülönböztetését. Aki magánorvoshoz fordul, az nagyon sokat fizet amúgy is, mivel az orvos adóját, járulékait, költségeit, egyéb terheit is ó fizeti. Közben pedig nagy bajban van, mert a teljesítmény-volumenkorlát és a várólista miatt nem juthat állami ellátáshoz. Ezért megy magánorvoshoz, nem pedig flancból vagy luxusból! Legalább annyit könnyítsünk rajta, hogy a gyógyszerét kapja meg állami támogatással! Mert ha nem, akkor mi is a diszkrimináció hibájába esünk. És akkor még ezt a megoldást is elzárjuk a gyógyulni vágyók elől.

 • Szoror
  2009-04-17 10:48

  Magánrendelésen ne is írhasson fel az orvos ,állam által támogatott ellátást. Ez megkülönböztetése volna a betegnek ,a pénztárcája szerint. Válaszuk már ketté a magán rendelést az államitól. Váró lista kijátszósdi és társai. Az államira jár támogatás a magánrendelésre nem ! ennyi.