hirdetés
 • uj
  2009-05-10 22:00
  Előzmény: meritor

  Kedves Meritor, ha odafigyeltél volna akkor láthattad NEM CIKKET IDÉZTEM hanem egy HONLAPOT ( thecholesterollie.com) figyeled?- sűrgettem nézzétek meg és aztán nyissátok ki szájacskátokat. Áltudomány hírdetésével vádoltál, de hol van a bizonyítékod erre a rágalomra? Azt ócsárolod amit el sem ovastál és szajkózod a propagandát te is de még a propagandát sem tudod bellülről! Hogy adod mindezt össze orvos voltoddal akitől elvárható lenne a nyílt agy, a naprakészség, a szkeptikus hozzáállás? Szálj le a lóról és ne dölj be hülyítéseknek! Nem vagy te rossz ember, de hogy jó emberként tevékenykedj ahhoz több kell. Kérdezni, tanulni kell és meggyőződni mit állítanak a gyógyszergyártók, mik az irány elvek nektek, kik a bizottság tagjai akik az utóbbiakat javasolták. Hol van a bizonyíték ami függetlenül leellenőrízhető, mi is történt a legutolsó FDA koleszterin leszintezési botrányban? A doktorolás az nem vallás hanem hivatás. Nem hitre alapszik hanem tudomány és művészet egyben. Sokat kell még neked tanulni, én segítek ha kell. Nem személyedre haragszom hanem a butaságra, naívságra és a tudatlanságra.

 • uj
  2009-05-01 04:20
  Előzmény: meritor

  Kedves Meritor, a tudatlanság foka kétségbe ejtő ami soraidból árad! Ha orvos vagy annál rosszabb! Sokan okoztok kárt naívan és tudatlanul vakon követve a legfrissebb praktizáló irányelveket. De te ezt nem tudod nyilván. E pillanattól kezdve viszont megszünt az ártatlanságod: ne légy arrogáns és anélkül leellenőríznéd a hitelét amit mondok ellenséges álláspontot foglalsz. Egy kis korrekció: keress valakit aki tud Angolul és lefordítja neked csak azt amit előtted írtam: thecholesterollie.com Nem vagy te egy szemét ember csak álldozata a propagandának ami álcázva van mint hiteles tudomány. Én is hittem az orvosokban míg ráfizettem a beléjük vetett vak, bizalmam miatt. Nem vagyok orvos ellenes és gyakran tapsolok, tisztelettel adózom azoknak akiket olvasok a Veborvosban. Ahelyett habzó szájjal ócsárolnám a szakmát inkább kutatni kezdtem és találtam kincseket amiket megosztok. Szegény Magyar Ország amúgy is vissza van vetve és fogva például információkkal, gyógymódokkal. Pegig élvonalbeli a mi népünk különben. Bizonyítékaim vannak e téren ott élő barátaim és rokonom révén akik kezelve voltak. Majd még olvashatsz hamarossan tőlem amit megosztok veletek. Ha érdekel én vállalom a diskurzust veled privát vonalon. Ha így határozol akkor hozzászólsz erre és tudatod velem hogy talállak meg, talán a szerkesztőség közvetítene? 40 évi kutatás és odafigyelés eredményeképpen csak ragadt rám valami? Másutt írtam korábban a Veborvosban mi a helyzet itt nálunk kint és én a végén kerestem és felfogadtam a háziorvosomat akivel együtt működünk egészségi ügyeim terén. Jó orvos ő is, nem tudhat mindent, de nyílt agyú. Nem könnyű tanítani őt salyát és mások érdekében bár mondta az orvos tanúl a páciensektől is. A szakmai képzések egyik árnyoldala: nehéz kilépni a körből. Több orvos lönyvét is olvastam akik mint páciensek is voltak avagy hallgattam intervjukat amikből reményt merítettem avagy megrökönyödve láttam mi megy a háttérben.- Csupán még annyit: én is még tudatlanabb voltam mint lettem kevésbbé. A hozzáállásom pökhendi volt mert intelligensnak ismertek és egy idelyig bemeséltam magamnak ha valamit logikusnak gondolok úgy is van. Bizonyíték nem is kell. Később a meglepetések sora magam és mások életéből kinyitotta szememet. Nem könnyű tisztábban látni azt tudom. Át kell billenni a holt ponton. Ha van valaki aki ebben segít akor könnyebb és gyorsabb. Kell legyen nálatok is nem egy aki átlát a ködön. Ha szatint írsz ki valakinek akinek a koleszterinje magasabb akkor kárt okozol anélkül azt akarnád. Ha tanulmányozod a témát akkor ezt az etikai kérdést megoldod ahogy kell. Te nem tudod a véleményemet az allopatikus és tradicionális gyógyászat terén. Mindkettő fontos. Ennyi most elég.

 • meritor
  2009-04-21 12:51

  "Korrigálni és javítani kell" című hozzászóló, bár angol nyelvű cikkre hivatkozik sajnos félrevezeti a nagyközönséget. A világon mindennek és az ellenkezőjének (is) létezik tudományos, vagy annak látszó áltudományos magyarázata. A magas koleszterin-szint érelmeszesedésben játszott szerepe a tudomány mai állása szerint kétségkívül bizonyított. Ha nem lenne az, nem hirdetnénk mi orvosok más üzleti érdeke miatt díszbaromságokat. Más dolog, hogy létezik védő (HDL) és agresszív (LDL)koleszterin a szervezetben. Előbbi direkt jó ha magas, utóbbit a normális felső határa alá kell csökkenteni. Vigyázat! Rendszeres kontroll mellett,mert ugyanakkor a kolezsterin számos életfontos vegyület építőeleme a szervezet működésében, így a hiány is bajt okozhat. Nem kellene a "mindent tagadás divatos jelensége miatt a fürdővízzel a gyereket is kiönteni.