hirdetés
 • Attak
  2009-05-04 17:42
  Előzmény: tiger

  Igen, a németek és az osztrákok is alaposan "átgondolták" a takaró hosszát, nem vállalták túl magukat, szépen el is öregedett az ország (s ha a saját gyermekeik nemzése helyett még sokáig gondolkodnak, tán egész Európára is ez a sors vár!) mire az ország 10%-a már nem a saját gyermekeikből, hanem idegen népek fiaiból/leányaiból áll. Népünk-nemzetünk, vagyis saját társadalmunk fönnmaradását azért mégse másokra kéne bízni!? (A migráció során elhagyott országok problémái majd csak eztán fognak jelentkezni!)

 • tiger
  2009-04-27 20:37
  Előzmény: Attak

  De az miért jobb, ha a gyereknek és a szülőnek folyamatosan nélkülöznie kell? Ha felnő a gyerel, akkor hol fog lakni? Talán a szüleivel még 30 évesen is? Vagy adósítsa el magát élete végéig? Akkor boldog lesz, ha folyamatosan az lebeg a szeme előtt, hogy ha kirúgják, akkor jó esetben költözhet vissza a szüleihez?Nem csak felnevelni kell a gyereket, de egy kis jövő alapozás sem árt..Én csak azt mondom, hogy át kell gondolni és addig kell nyújtózkodni, amíg a takaró ér.

 • Attak
  2009-04-27 09:04
  Előzmény: tiger

  Így, visszatekintve már könnyű, egyébként hülyeségeket írni! Ma kedves Barátaimm, ki tudja megmondani, hogy melyik percben fordul jobbra/rosszabra a sorsunk? A gyermek-vállalás egy európai gondolatkörben azért mégsem lehet egy üzleti kategória!? A ma 20-30 éves gyermekeimnek hál'Istennek azt mondhatom/vallhatom megnem, hogy nagyomn bíztunk a Teremtő embert szerető gondoskodásában, Aki józamnsággal és kellő hittel ajándékozott meg bennünjket, nem pedig azt a képtelenséget kell bevallanom, hogy mi azért vállaltunk benneteket, mert AKKOR piszkosul jól állt az ország szénája, és annyira, de annyira jók voltak a agazdasági kilátások...?!?!? Mekkora baromság.

 • tiger
  2009-04-25 14:17
  Előzmény: Attak

  Annyi gyereket vállaljon az ember, amennyit tisztességgel fel tud nevelni, úgy, hogy a gyermek a lehető legtöbbet megkapja. Ha valaki 80 ezret keres, az ne szűljön, mert csak a gyerek fog a jövőben szívni.

 • Attak
  2009-04-25 00:18
  Előzmény: Qkac

  Senki sem szorul az Ön sajnálatra,hiszen Önben nem a realitásérzéket, hanem valami mást látok fölbuzogni, különösen ha ennyire osztja az észt, bölcs visszatekintéssel! Egyszer már megbeszéltük, hogy -kivéve egyéb akadályokat- éppen ott kevés a gyermek, ahol több az önzés (eufémikusan: "előrelátás") és gyakran eppen ott is nagy a család, ahol túlzott az önszretet és a félelelm. Köztük éltem: az a híres gyerekszeretet, a sok gyerek "vállalása" (az önkormányzatok vállán!)sok remény arra, hogy majd csak elleszünk valahogy...

 • Évica
  2009-04-24 18:12
  Előzmény: Qkac

  Ahhoz, hogy így be lehessen csapni az embereket, kellettek az igen tisztel képviselőink és minisztereink. Amennyiben börtön büntetés járna a tisztességtelen haszonszerzőknek, megelégednének egy tisztességes 10-15 %-os kamattal, a többszáz % helyett! Tény, hogy aki 2 gyermek mellet, havi 120 ezer Ft részletet vállalt, kamikáze akció volt.

 • Qkac
  2009-04-24 08:07
  Előzmény: Aureus

  Ez a baj. Az emberek nem gondolkodnak előre. Ez van a hiteleknél is. Nagyon príma dolog ingyen elhozni pl. az autót a kereskedőtől, utána meg sírnak, hogy nem tudják törleszteni a részleteket. Nem tudom sajnálni őket!

 • Aureus
  2009-04-23 19:52
  Előzmény: Qkac

  Maga megint általánosít!! Igen, hallottam családtervezésről csak ez már olyan mint a lutri - amikor születt a 3 gyerekem nem ilyenek voltak a kilátások munkahelyben, iskoláztatásban, stb.. Akkor nem gondoltam arra, hogy azért küldenek el mert van 2 kiskorú ami miatt problémás munkaerő vagyok. Most nem tudom hogy fogok tudni iskoláztatni 3 gyereket.

 • Évica
  2009-04-22 19:34
  Előzmény: Nicephor

  Munka nélkül senki nem tud segíteni senkinek. Meg kell nézni, hogy azok akik, nem réz, kábszer vagy ember kereskedők, bizony nagyon nehezen tudnak élni és ez 80 %-a népeknek.

 • Qkac
  2009-04-22 13:12
  Előzmény: Nicephor

  Továbbra is azt mondom, norvégokból a kevés is sok! Tisztelet a kivételnek, ezek akkor sem dolgoznának, ha lenne munkahely, hiszen sokkal könnyebb a segélyből kocsmázni!