hirdetés
 • gizuska
  2013-04-08 13:42
  Előzmény: tiger

  mit tegyen az aki eü.ben dolgozik ,de 40 szolgálati idő után öregségi nyugdijas és ápr.l.-tól pedig közalkalmazott de még 60 éves . Milyen szabály vonatkozik reá ha tovább akar dolgozni ,mint közalkalmazott.

 • granatvira
  2009-10-14 18:44

  Egyik oldalon 120 évre emelik a nyugdijkorhatárt, ugyanakkor a köztisztviselők pl. a tűzoltóságnál a takarítónő) is korengedményes nyugdijba mehet. A parancsnok urak nem birnak ülni 25 év után a helyükön, ja vagy hogy eltávoznak nyugdijba és utána magáncégben dolgoznak, vagy állami cégnél, nekünk meg a temető marad, mert sokan nem érik meg még a 62 évet sem, persze az ő befizetéseiket is lenyelik. Azok az özvegyek milyen jogon kapnak életük végéig nyugdijat, akik ezért 1 napot sem dolgoztak, csak a férjük jogán kapják. Nem adnék csak 1 évig, utána pedig csak annak akinek kiskoru gyereke van.Ez diszkrimináció azokkal szemben akik 40-45 évet ledolgoztak és lehet hogy alacsonyabb a nyugdijuk mint annak aki jól el volt otthon, most meg röhög a markába hogy ő nyugdijas a nélkül hogy ezért dolgozott volna. A rokkantak vizsgálata helyszinen legyen, hogy a leleteket ne lehessen több százezerért megvásárolni. A kisebbségnek étel- és tej jegy nem pénz, és aki a felajánlott munkát nem fogadja el megvonni a segélyt. Felülvizsgálni a kisebbségben a nevelőszülői státuszt, mert beadják a gyereket a gyivibe, nagymama kiveszi mint nevelőszülő ugy 80.000.- Ft/ gyerek, a gyerek visszakerül a kedves szüleihez, igy ki lehet számolni hogy mennyit kap a család ilyen szemét trükkel a mi pénzünkből, nekünk ha már 1.- Ft-al több a fizetésünk semmiféle támogatás nem jár, ja és töbedszerre ne épitsenek nekik uj házakat, vagy akkor én is követelni fogom hogy nekem is kell. Ha ezeket nem fizetik akkor vissza tudják tenni azt a 80 milliárdot amit a nyugdijas kasszából kivettek, és nem kell ezért a sirig nekünk dolgozni hogy ne legyen nyugdijunk.

 • benke éva
  2009-06-09 20:37
  Előzmény: tiger

  Teljesen egyet értek!Egyre rosszabb nálunk az emberek egészsége.40-50 évesek halnak meg.Hová lesz az általuk befizetett járulék? Jómagam 56 éves vagyok,de menni is alig tudok már,beteg a szivem,a tűdőm,...stb.Hova akarnak dolgozni küldeni?Munka mellett 3 gyereket neveltem fel egyedül,segítség nélkűl.Mind diplomát szerzett.De most,hogy beteg vagyok,és alig várom,hogy elérjem a nyugdíjkorhatárt felemelik.Ne hasonlítsanak minket nyugat Eupához,mert nálunk egy 50 éves ember egészsége,legalább 10 évvel idősebbének felel meg.Vagy az a cél,hogy az évekig fizetett járulékot lenyelhesse az állam? Mert,most ez a gyakorlat!!! Inkább teremtsenek munkaheleket a fiatal pályakezdőknek.Tőlük vonják le a járadékot.Mindig ez volt a normális.Most nekünk időseknek,betegeknek kell megkeresni,az ellátásukat is!Milyen embertelen a mi társadalmunk?

 • forbauerine
  2009-05-18 12:37

  Felháborít, hogy megint emelik a nyugdíjkorhatárt. 57 éves vagyok 42 évet ledolgoztam, teljesen el vagyok kopva. Szükségem lenne, már a pihenésre. Nem tudom, miért a mi korosztályunkat büntetik, akik az életüket munkával töltik. Szeretnék visszakapni valamit abból, amit nyugdíjjárulék címén befizettem. És szeretném átadni a helyemet a fiataloknak, hogy Ők is tudjanak dolgozni.

 • Évica
  2009-05-17 18:32
  Előzmény: tiger

  A 72 év lesz divat, amikor én nyugdíjba mehetek. Ezt arra alapozom, hogy mindent egységesítenek, biztos, hogy ezt is megteszik. Szeretek dolgozni, semmi bajom a 72 évvel, csak munka legyen. De 53 év lesz mögöttem, míg 39 évesen a rendőr, 25 év után nyugdíjba mehet. Elég durva diszkrimináció és az 50%át garantálják a nyugdíjamnak, míg ma milliós nyugdíjakat fizetnek ki. HM?

 • tiger
  2009-05-13 07:52
  Előzmény: ocsaig

  "1950-ben született férfiak és 1952-ben, vagy 1953-ban született nők, akik betöltötték a 60., illetve 59. életévüket, és 40 éves szolgálati idővel rendelkeznek, előrehozott nyugdíjat kaphatnak." http://www.mfor.hu/cikkek/A_nyugdijrendszer_legfontosabb_val tozasai.html

 • ocsaig
  2009-05-13 06:00

  1952-ben született nő 40 éves ledolgozott szolgálati idővel mikor mehet el leghamarabb nyugdíjba. Már nagyon fáradt vagyok, egészségügyben dolgozom.

 • ocsaig
  2009-05-13 06:00

  1952-ben született nő 40 éves ledolgozott szolgálati idővel mikor mehet el leghamarabb nyugdíjba. Már nagyon fáradt vagyok, egészségügyben dolgozom.

 • tiger
  2009-05-12 20:19

  Persze, hogy hamarabb mennek nyugdíjba, mert az egészségük nem engedi, hogy 62 éves korukig dolgozzanak. Így majd nem kell nyugdíjat fizwetni. Majd a munkahelyről egyből vihetik a földbe az enbert..Nekem senki ne magyarázza meg, hogy egy 60 éves ember ugyanazon a színvonalon, tempóban képes dolgozni, mint egy 25-30 éves. A fiataloknak így sincs munkájuk, majd ezek után még úgy sem lesz. A politikusok persze elüldögélnének akár végelgyengülésig is a parlamentben (volt több haláleset is), mivel több száz ezret keresnmek, de a többség örül, ha egy kilót hazavisz. Idióta banda! Másik, hogy éljenek meg 50 ezer ft-os nyugdíjból!!