hirdetés
 • PEPE
  2009-05-28 21:22
  Előzmény: tiger

  Mindenki hibázik,csak ki igy ki ugy ismeri el. ilyenkor már nem lehet felelóst találni.csak az a baj,hogy nem tárgyról van szó,hanem ember életről

 • Szoror
  2009-05-16 13:03

  Általános iskolában elsősegélynyújtó versenyeken gyakoroltuk a mentő hívását,hogy mit kell mondani a telefonba. Sajnos az oktatási rendszer reformjába nem fér bele az egészségre nevelés. Az pedig ,hogy ki mikor hogyan reagál ,nem kiszámítható. Vannak akik minél nagyobb a veszélyben is tudnak helyesen dönteni,van aki nem. Mégis csak az oktatás fontosságát hangsúlyoznám.

 • mento
  2009-05-16 08:18
  Előzmény: lótetű

  Természetesen mindig az szól be, akinek halvány lila segedelme sincs sem a mentésirányításról, sem a betegszállításról. Kíváncsi lennék Ő mit tenne adott szituációban. Szégyen szemre velem is előfordult: fejreálltam a saját autómmal a jeges úton. Ezzel a lendülettel telefonáltam az OMSZ-nak, és az alábbiakat mondtam: "fejreálltam az autóval, szoljatok az útonlévőknek, hogy jegesek az utak, küldjél autómentőt"-és ezzel a lendülettel letettem a telefont. Még szerencse, hogy a kollégám miután értesítette az autómentőt felhívott, hogy mondjam el, hogy hová küldje, és van e sérült, illetve nekem van-e valami bajom. Pedig amikor ez történt már lassan 20 éve dolgoztam az eü-ben. Én nem itélkezem, és nem is török pálcát senki felett, hiszen velem is előfordult. Javaslom a T Qukac hottászólónak, tessék bekéreckedni akár a mentőkhöz, vagy akár egy betegszállító dizspécserközpontjába, és akkor alkosson véleményt.

 • lótetű
  2009-05-15 22:08
  Előzmény: Qkac

  Úgy látom, megint kedve támadt a hozzászólásokhoz, és persze most is személyeskedik! Nem kellene kissé mélyebbre ásni? Statisztikai adatok bizonyítják, hogy, sajnos, az OMSZ-hoz beérkező segélyhívások hatalmas pánikról, a helyzet fel nem ismeréséről, alapvető ismertek hiányáról tanuskodnak, ebből fakadóan nem rövid, tömör, lényegre törő bejelentések, melyek alapján nem lehet megtudni semmit, csak a helyszínre érkezéskor (már, ha legalább a helyszínt pontosan adják meg!).

 • Qkac
  2009-05-15 11:07
  Előzmény: mento

  Függetlenül attól, hogy ebben az esetben a mentő személyzetét szerintem semmilyen felelősség nem terheli, azért az jelez valamit, hogy \"lehülyézi\" a telefonálókat! Maga szerintem nem lehet mentős, max. betegszállító valamelyik magáncégnél!

 • mento
  2009-05-15 07:27
  Előzmény: tiger

  Mert mindig a \"leghülyébbet\" küldik el telefonálni. A bejelentő ideges, pánikban van mert a sérült vérzik. Az a baj, hogy a magyar állampolgár ebben az esetben még azt is elfelejti, hogy mi a neve (mármint a sajátja), arról nem is beszélve, hogy a laikus elsősegély nyújtás a béka seneke alatt van. És ez az igazi baj! A másik baj, hogy sok esetben ki sem lehet kérdezni a bejelentőt.

 • tiger
  2009-05-13 20:35
  Előzmény: pannonm

  Nézze valaki akkor is hibázott, hiszen 2 különböző eset volt, és csak egy mentő ment..

 • pannonm
  2009-05-13 20:08
  Előzmény: tiger

  Mert a tisztelt hozzászoló nem esett volna ebben a szituációban ebbe a hibába?????/ szálka és gerenda esete!/