hirdetés
 • lótetű
  2009-05-19 19:44
  Előzmény: nera0404

  A háziorvoshoz nem kell beutaló! Az Ő dolga, hogy eldöntse, hogy az adott esetben milyen szakvizsgálatokra van szükség, hová adjon beutalót, valamint az is feladata, hogy eldöntse, mennyire sürgős a vizsgálat. Több szakrendelés van, ahová NEM kell beutaló, valamint, ha valaki annyira rosszul van, vagy baleset érte, akkor szintén NEM "beutalóköteles" a Sürgősségi Belgyógyászati-,ill. Baleseti Állomás.

 • lótetű
  2009-05-19 19:35
  Előzmény: nagymajor

  Nincs olyan törvény, amely szerint az rendezetlen jogviszony alapján el lehet küldeni a beteget! A beteget ekkor is el kell látni, csak 2 példányú figyelmeztető iratot kell aláírnia a betegnek és az orvosnak egyaránt (egyik a betegé, a másik marad a rendelőben, a napi dokumentumokhoz csatoltan). Az, hogy mi sürgős és mi nem, csak vizsgálattal dönthető el!! Ez pedíg az orvos felelőssége -azt is dokumentálnia kell, hogy kit és milyen indokkal küldött el! A vizsgálat, ellátás, dokumentálás nélküli elküldés=ÖNGÓL!!! Mehet a bíróságra, de pert nyerni nem fog (orvosnak sem való szerintem, mert nincs lelkiismerete).

 • nera0404
  2009-05-19 15:52
  Előzmény: nagymajor

  Én azt sem értem, hogy miért kell mindenhová beutaló, ha most vagyok beteg, akkor egy hónap múlva már hiába keresem fel az orvost, semmi értelme nem lesz.

 • nagymajor
  2009-05-18 21:12

  ha az egyetemista lány kóresete indokolta (volna) a sürgősséget, akor valóban a körzeti orvosnak ellátási kötelezettsége van, de ha a lány semmilyen sürgősségi ellátásra nem szorult, akkor az orvos helyesen cselekedett. Ezért nincs hatalma egyetlen törvénynek sem ebben az országban, mert ha mindig mindegyik alól ki lehet bújni a törvényt nem tisztelőknek, akkor...- minek a törvény. Magam negyvenhat éve nyögöm a magyar egészségügy törvénytelenségeit és tudom, hogy mi, orvosok, mindig támadhatóak vagyunk, mert ez maga a kháosz.