hirdetés
 • nocere
  2009-06-04 21:17
  Előzmény: dhz

  Egyetértek!Évtizedes probléma,pusztába kiáltott siralmak.Az orvostársadalom megosztottsága miatt impotens sajnos.

 • Attak
  2009-06-04 10:33
  Előzmény: Attak

  \"Si tacuisses philosophus mansisses\" -üzenem Q-nak, amennyiben még ehhez is szeretne az eddig is tanúsított szak(?)értelmével hozzászólni.

 • Attak
  2009-06-04 10:18
  Előzmény: nagymajor

  Az ügyeleti szolgálatot -főleg éjszaka- igénybe vevők, néhány kivételes indokolt esettől eltekintve, nagy százalékban saját tehetetlenlégük, alapvető eü. tájékozatlanságuk és önveszélyes, felelőtlen nemtörődömségük kompenzálására, vagy ennek igazolására használják. Ezek az orvosilag komolytalan szakmai kihívások degradálják az elhívatott orvoslás komolyságát, az indokoltan és/de baromi pénzekért fönntartott ügyelet megbecsülsését. Vannak nálunknál sokkal boldogabb országok, ahol nem attól tombol a boldogság, hogy ott aztán 24 órás az ügyelet minden nap, hanem attól, hogy pl. éjféltől hajnali 7-ig egyáltalán nincs ügyelet, mint pl. Svédországban. Van is becsülete az eü. alapismereteknek, no meg az orvosi társadalomnak is. Innét nézve a -nálunk gyalázatos megosztó és szubjektív- finanszírozása már csak másodrendű probléma.

 • nagymajor
  2009-06-01 07:23

  nemcsak, hogy az ált. orvosi ügyeletek finanszírozását kellene megváltoztatni (azaz min. 3500- 4000 Ft órabért fizetni egy megfelelően képzett szakembernek), hanem meg kellene szigorítani a házhoz hívás feltételeit és az ügyelet igénybevételének feltételeit. A civilizált országokban nagyon könnyű ügyeletet végezni, mert ott a lakosság biztosan csak akkaor veszi igénybe az ügyeletet (házi ill. kórházi is) ha az teljesen idnokolt ; persze ehhez szükséges lett volna a lakosság egészségügyi nevelése is, amit nálunk 30-40éve hanyagolnak. Nem szavazatok nyerésére kell használni az orvosi ügyeleteket, hanem szakmai célokra!

 • nocere
  2009-05-29 21:05
  Előzmény: dhz

  Alapvetően egyetértek.-De...Ez a hirdetés is olyan, hogy keresünk szakmunkásokat,...stb.jelentkezni itt, ott,...-a fő kérdés, hogy mennyiért?Tisszességes órabér mennyi?-Aztán eldöntöm, hogy jelentkezem-e? Borzasztó, hogy a hivatásunk is átment piacgazdaságba, alku kérdése.Értékrend helyreállítás szükségeltetik alku nélkül!

 • dhz
  2009-05-29 19:34

  Mep finanszirozás nem elégséges az ügyelet müködéséhez . Önkormányzatok nem támogatják megfelelően, Vajszlón ezért csaknem müködésképtelen lehet,hogy a gépkocsit le kell állitani sok indokolatlan hivás miatt.Szép dolog pályáztatni de a szinvonalas ellátást meg kellene fizetni .