hirdetés
 • Qkac
  2009-07-03 08:09
  Előzmény: ophelia

  Ugye akkor mobiltelefont, mikrohullámú sütőt stb. sem használsz?

 • ophelia
  2009-07-01 21:49

  OEP/EÜM TERROR AKCIÓ AZ ORVOSOK ELLEN? Azonnali ÁNTSZ, és munkavédelmi vizsgálatot követelek! Ennek befejezéséig a rendelet végrehajtását azonnal fel kell függeszteni, és senkit nem lehet lézernyomtató vásárlásra ösztönözni. Egy hülye vonalkódholdkóros miatt nem fogom a feleségem, vagy a magam életét veszélyeztetni. http://pcworld.hu/eletveszelyesek-a-lezernyomtatok-20070802. html http://www.sg.hu/cikkek/54059 A linkelt cikkek súlyos veszélyek lehetőségére hívják fel a lézernyomtató-használók figyelmét, amit az OEP most gyakorlatilag nemi erőszakként kényszerít az orvostársadalom, illetve a szakdolgozók receptet író/nyomtató részére. A merénylethez szemrebbenés nélkül asszisztál a minisztérium, mikor olyan, teljesen felesleges, és értelmetlen jogszabályokat alkot, amiket valóban csak lézerrel lehetne megfelelő minőségben betartani. Bár a receptírás az elmúlt 100 évben enélkül is gond nélkül működött, vélhetően üzleti körök nyomására piacteremtő kényszert szültek az Arany János utca jogi hiénái. Senki nem törődik azzal a veszéllyel, amit ez a rendelőkben dolgozóknak okozhat, a lényeg, hogy menjen a papír, menjen a nyomtatóeladás. A licitbe még az Orvosi Kamara is beszállt, ami nálam teljesen kiütötte a biztosítékot. A betegek gyógyszerrel történő ellátásához nem kell újítani. Európa egyetlen országában sincs ilyen idióta receptrendelet, mint Magyarországon. Pályázhatunk a galaktikus ökör nemzet megtisztelő címre.:-) Eredeti cikk: http://www.theage.com.au/news/technology/printers-pose-healt h-risks-study/2007/07/31/1185647880054.html

 • fittego
  2009-07-01 21:43
  Előzmény: mesza

  http://giulio.freeblog.hu/archives/2009/06/ "egy tintasugaras nyomtatóval próbáltam a régi receptre a vonalkódot nyomtani. Ezt természetesen a gyógyszertár nem tudta beolvasni. Letöltöttem az intenetről egy másik kódkészletet az eredmény az lett, hogy szebb volt a vonalkód mint az ami a recept felső részén található GYÁRILAG ! Tehát a programozással a fontkészlettel is baj van. Ez a próbálkozás ezer sebből vérzik! A kórházak jelentős része Epson LQ 570-590 használ. Esetleg az LQ 590 viszi de a nyomtató szerintem pár hónap alatt megadja magát. Megkérdeztem az Infomix-et, hogy miét nem írják a vonalkód alá számokkal is a kódot. Máshol ez így szokás és ha az olvasó nem tudja leolvasni akkor kézzel beírják. Válasz a hivatalos szervektől az volt, hogy tilos ! Tehát én nem nézhetem meg a rólam kódolt információkat ? Hogyan is van ez ? Én nagyon rosszindulatú vagyok : Csak egy feltételezésem van, mivel nem láthatom azt, hogy mit közöltek azt tételezem fel, hogy más adatomat is közölték és ez ellen tiltakozni fogok!!!! Ezt nem fogják szárazon elvinni !! Titkos információkat küldözgetnek rólam és hova ? "

 • fittego
  2009-07-01 21:40

  http://giulio.freeblog.hu/archives/2009/06/ Az OEP informatikáról (pontosabban az Ártámogatási Osztályról) első kézből származó szóbeli információ szerint valóban jól gondoltam, nincs olyan hatályos jogszabály, ami július 1-től a vonalkódnyomtatást (extra) kötelezővé tenné. A nagyon értelmes kolléga azonban azt kérte, hogy a patikusok munkájának érdekében mégis csak nyomtassunk vonalkódot, extrát. Én erre tőle azt kértem, hogy akkor a patikusok érdekében finanszírozzák meg ezt a tevékenységemet, mert nem vagyok én hülye. Erre ő, hogy ez viszont nem az ő illetékességi területe. Dióhéjban tehát: aki akar, az karitatív alapon, saját pénzén finanszírozhatja a betegellátás egyéb területeinek pénzügyi rovására a patikusok munkájának könnyítését, amihez az OEP nem óhajt 10 ezer forintnál többel hozzájárulni. Erről meg már elmondtam a véleményemet. Olyan nyazsgem féle volt. Akit hülyének lehet nézni, azt a minisztérium annak is fogja nézni.

 • fittego
  2009-07-01 21:35

  http://hvg.hu/itthon/20090629_veny_oep.aspx "Új típusú vényeket vezetett be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és júliustól extra vonalkódot is nyomtatnak a receptre; a változásokról Molnár Márk, az OEP ártámogatási főosztályának vezetője tartott sajtótájékoztatót hétfőn Budapesten." Hmmm. Csak ha kedvem van hozzá, tisztelt BS díjas uram. Össze kellene hasonlítani MMP sajtónyilatkozatát a valósággal.:-) Ha van project, amit 5 év alatt nem sikerült normálisan összehozni, az ez. Dugdosni kellene, nem dicsekedni vele. Lásd az alábbi írást. Nem nyomtatok vonalkódot, ha az OEP nem finanszírozza meg tisztességesen.

 • fittego
  2009-07-01 21:31

  HÜLYE VAGYOK "Molnár Márk a változások kapcsán elmondta, hogy a vények hátoldalára a betegek számára hasznos információkat nyomtattak, de marad hely az esetleges nyilatkozatoknak is. A tájékoztató szöveg ismerteti többek között a vény funkcióját, felhasználhatóságának szabályait, illetve a gyógyszerrendelés fontos, speciális tudnivalóit is. További változás lesz, hogy míg jelenleg csak a gyógyszer kiváltásakor kell aláírni a recepteket, a jövőben a vényeket az orvostól történő átvételkor is alá kell írni." http://giulio.freeblog.hu/archives/2009/06/

 • mesza
  2009-07-01 19:41

  Ma délután nem tudta beolvasni egy patikai olvasó, az általam beváltani kívánt recept extra vonalkórját :) A vonalkód olyan hosszúra sikerült, hogy a leolvasó nem világította végig, bárhogy forgatta szegény gyógyszerész.