hirdetés
 • Qkac
  2009-07-16 08:34
  Előzmény: Szoror

  Kisvárosi és nálunk 100 km-en belül 3 kórház is van, de minek? Egyébként meg kórházba a legritkább esetben járnak tömegközlekedéssel az emberek.

 • trieszti
  2009-07-15 20:04
  Előzmény: Szoror

  nem város és vidék itt az ellentét, hanem minek egy olyan kórház, amelybe eljutni sem lehet, legyen helyette rendelőintézet szakorvosokkal, és olyan mentőszolgálat, amely képes működni a magyar útviszonyok mellett is

 • Szoror
  2009-07-15 19:56
  Előzmény: Qkac

  Nagyvárosi ember? Mert a vidéki közlekedéssel 50 km olyan távolság amit nem is biztos hogy egy nap alatt, oda vissza megtud járni egy kis faluból. Nálunk a kórház 25 km ,de közlekedésünk más irányba van reggel, és más irányból este. Egy nap alatt csak gyalog érhető el,ha a szívbeteg ebben az időben kibírja. Óriási ám a különbség a városi és a vidéki lét között! Ránk még a hőségriadó sem vonatkozik,nem lesznek fellocsolva az utcák,és a településen nincs egyetlen légkondi sem ,amit közzé tehetne a polgármester, ha akarna egyáltalán segíteni az itt élőknek,akiknek a kihalása szolgálná az egyéni érdekeit. Érdeklődéssel olvasom az írásait és úgy érzem, nem egy országban élünk.

 • trieszti
  2009-07-15 16:46
  Előzmény: blazius

  valami tévedés van itt, a lenyúlást azokban a kórházakban végzik, amelyekből sürgős esetben azonnal tovább utalják a beteget, vagy eleve fel sem veszik, lásd az utóbbi napok híreit kedves barátom...

 • Qkac
  2009-07-15 14:31
  Előzmény: blazius

  Véleményem szerint is "hulljon a férgese". Ugyanis nonszensz, hogy 50 km-es távolságon belül található két kórház is, holott sem a személyi, sem a tárgyi, sem az anyagi feltételek nem biztosítottak. Koncentrálni kéne a forrásokat, nem szétaprózni holmi százegynéhány fős intézményekre, ahol egyébként sem tudnak számos sérülést, betegséget ellátni!

 • blazius
  2009-07-14 20:14

  Ha a befizetett járulékokat teljes egészében arra fordítanák amire befizetésre került akkor elég lenne mindenre és nem kórházakat kéne bezárni.Szerintem nem a lenyúlást kéne a hozzászólásában támogatni.Az ilyen jellegű gondolkodás miatt tartunk ott ahol vagyunk.

 • trieszti
  2009-07-14 19:48

  Ha majd a közel kétszáz kórház helyett lenne száz, akkor jutna pénz mindegyikre, bármely hókuszpókusz nélkül. Mert a számos felesleges hospitalizáció most elszívja a pénzt az indokolt ellátások elől. Igaz, így nem lenne osztálya - sacc/kb - ötszáz osztályvezető főorvosnak... Viszont lenne elegendő eü személyzet mindenütt.