hirdetés
 • kutyuka
  2009-08-11 22:10

  Én természetesen soha nem voltam és nem is leszek drogfogyasztó (nem is láttam még és soha senki nem is kinálta részemre.), azonban el kellene gondolkodni azon, hogy miért nem lehet párhuzamot vonni egy könnyüdrog fogyasztó között és egy alkoholista között. Mind a kettő fogyasztja igy is a maga bóditó szerét. Ha annyira vigyáz az egészségügy a drog elterjedésére, akkor miért nem tiltják be az alkoholfogyasztást? Egyszerü a válasz: mert jó hasznot hoz a kasszáknak. Nagyon sok értelmes fiatalról tudom, hogy már drogozott egy darabig és abbahagyta. Ezek a fiatalok nem utszélen hempergő emberek, hanem egyetemre járó, jövő értelmisége körből valók. Aki pedig dohányzik, az egészségügy hirdetése szerint: tüdőrákkal játszik. Magamról is tudom, hogy a fiatalok arra szoknak rá, amit a legjobban tiltanak neki. Nekem is roppant módon tiltotta apám a cigarettát. Hát rászoktam. 17 évesen már rendesen cigarettáztam. Aztán, amikor már megjött a másik eszem, leszoktam róla. A fiam nem dohányzik. Amikor 4 éves körül volt, elszivattam vele egy szál cigarettát. Nagyon rosszul esett neki, szenvedett tőle. Az eredmény: soha nem jutott eszébe, hogy megkóstolja valamikor. Miután elszivta az egy szál cigarettát, azt követően történt, hogy az én cigarettámból pár szálat hagyott a dobozban és a többit kidobta a 8. emeletről. Mondván ennyi bőven elég. Javaslom megtenni: nagyon jó lecke ez a gyerekeknek. Nekem is valamikor egy értelmes ember mesélte. Az Ő fia sem cigizett soha. Tehát be kellene tiltani a cigarettát és az alkoholt. Ez egyszerü dolog lenne. Kevesebb gyógyszer kellene, krónikus hörghurut. stb. Azt tudom, hogy ha valamit tiltanak, az még rosszabb. Hollandiában is szivhatják a drogos cigit és nem bódult agyu az egész Hollandia polgára.

 • Aureus
  2009-07-28 07:59
  Előzmény: Fedap

  Az a baj hogy a fenenagy demokráciában bárki elkezdhet követelni hangoztatva saját jogait - mindezt felelőtlenül. Hol van a felvilágosítás, a prevenció??? Ja, arra nincs pénz.. Hol vagyunk társadalmi felelősségben, kultúráltságban az északi népekhez?? Sehol.. Olyan ez az egész dolog így, mindha a gyerek kezébe pisztolyt adnánk mert azzal akar játszani..

 • Fedap
  2009-07-27 20:34
  Előzmény: Aureus

  Köszönöm a fáradságod. Én közben megtaláltam az OEHHA weboldalán a karcinogén és reproduktív toxikus anyagok frissített listáját, ahol végpontként a 'cancer' szerepel a marijuánával kapcsolatban. http://www.oehha.ca.gov/prop65/prop65_list/Newlist.html A teljes lista pdf-ben letölthető: http://www.oehha.ca.gov/prop65/prop65_list/files/P65single06 1909.pdf *** Úgy látszik a weblap bal felső sarkában is látható Terminátor (Schwarzenegger) nem sokat lacafacázik az ellenérdekeltekkel... Érdekes, hogy a hazai sajtó kussol a dologról. Részemről annyit tudok tenni, hogy pár hatósági kollégámhoz, barátomhoz eljuttatom az anyagot, hogy tegyék fel minél több honlapra. De nem ártana iskolákban, eü intézményekben is plakátozni.

 • Aureus
  2009-07-27 16:04
  Előzmény: Fedap

  A cikk fordítása: A marihuánafüst csatlakozott a dohányfüsthöz és további vegyi anyagok százaihoz egy listán, amelyen a feltüntetett anyagokról California szabályozói azt állítják, hogy rákot okoznak. Az elhatározás, melyet az OEHHA (ez valami egészségügyi szervezet, nem nagyon lehet lefordítani a nevét) pénteken hozott meg, valószínűleg arra kényszeríti az egészségügyi marihuánát árusító gyógyszertárakat, hogy állítsák ki a figyelmeztetéseket. A végső szabályok várhatóan a figyelmeztetésekkel egy időben lépnek hatályba. Az egyesület szóvivője, Sam Delson azt nyilatkozta, hogy a szervezet kutatásai szerint a marihuána füstje 33 ártalmas vegyszert tartalmaz, csakúgy, mint a dohányfüst, ennek a megállapításnak alapjául pedig 30-nál is több tudományos újság ismertetője szolgál. A 65. számú Californiai Törvénytervezet megköveteli, hogy a cégek figyelmeztessék a vegyszerek fogyasztóit a rákkeltő hatásra, illetve a nemzőképtelenségre.

 • Fedap
  2009-07-26 19:19

  Íme egy kis infó nagy drogliberátorainknak: Marijuana Smoke on California Cancer List http://www.nytimes.com/2009/06/21/us/21pot.html?_r=1 Marijuana Linked to Aggressive Testicular Cancer http://www.healthfinder.gov/news/newsstory.aspx?docid=623888 (Megérne az anyag egy fordítást itt a Weborvoson is.)