hirdetés
 • Qkac
  2009-08-11 08:04
  Előzmény: Fedap

  Az automatában az egyenletes hőfokon történő tárolás megoldható, ez nem jelenthet problémát!

 • Fedap
  2009-08-10 16:44
  Előzmény: Qkac

  A pénzt nem kell bevenni. :) Meg annyira meg sem romlik mondjuk meleg, párás helyen. De vannak készítmények, amelyeket nem szabad pl. hűtőben tárolni. Nem tudom, hogy esetenként 15-20 fokos hőingás után mi maradna egy utcai automatában elhelyezett gyógyszer hatóanyagából. A gyógyszerek mellé csomagolt betegtájékoztató egy dolog. Sok esetben nem biztos, hogy ez elég, hiszen a beteg számára specifikus információk nincsenek benne. Én emögött az automatás cirkusz mögött inkább egy a vizitdíj-automatáshoz hasonló biznicet látok. Valaki már megint el akarja sózni a sz*rát, miközben mesterségesen ellenségképet kreálnak a patikusok ellen. A vizitdíj-automatás korszakban az orvosok voltak a 'csúnyák és gonoszak'. Szerintem csináljanak inkább 'asszonypótlót', mint a Móricka-viccben. Csak feltétlenül írják rá, hogy '1 Forintért ceruzát hegyez'. :)

 • Qkac
  2009-08-10 13:52
  Előzmény: Fedap

  Ilyen alapon pénzkiadó automatát se telepítsenek - ennyit a szakszerű, biztonságos tárolásról. Felvilágosítást meg nem csak a gyógyszerész tud adni, el lehet olvasni a dobozban lévő útmutatót is!

 • Fedap
  2009-08-10 12:41
  Előzmény: Qkac

  Nem hinném, hogy ezek a pléh-kacatok komolyabb konkurenciát jelentenének egy patika számára. Egy rágógumi-automatától sem megy tönkre a sarki közért. És az esetek egy részében a rágógumi-automatát is a közért üzemelteti. Ügyeletet nem tartó patika is kitehetne épp maga elé egy gyógyszer-automatát, de a helyzet ennél sokkal bonyolultabb. A szakszerű és biztonságos tárolás, ill. a felhasználással kapcsolatos információk hiánya mind-mind gondot jelent. A gyógyszer egy különleges áru, amivel alkalmasint nagy bajt is lehet okozni.

 • Qkac
  2009-08-10 09:36

  A patikusok megint a hasznukat féltik!