hirdetés
 • finthus
  2009-08-21 09:50

  Az allam csak akkor tartozik karteritessel, ha az allam altal elrendelt kotelezo vedooltasnal jelentkezk mellekhatas. Az ajanlott vedooltasok eseten kartertessel a gyarto illetve az egeszsegugyi szolgaltato tartozik.

 • Qkac
  2009-08-19 11:08
  Előzmény: Fedap

  Már bocsánatot kérek: mi köze van az államnak ahhoz, ha valaki gyógyszerszedés miatt károsodást szenved?

 • Fedap
  2009-08-18 17:42
  Előzmény: Qkac

  A gyógyszerszedés sem kötelező, mégis, ha valakinek maradandó károsodást okoz egy készítmény (és az ok-okozati összefüggést is bizonyítani tudja), az állam perelhető. Ugyanez a helyzet a vértranszfúzió során összeszedett betegségekkel is (pl. a rutinszerűen nem tesztelt valamely hepatitisz-variánssal). Nyilvánvaló, hogy egy oltóanyag nem várt, esetleges súlyos mellékhatásai is jogi következménnyel jérnak. Egyébként nem véletlen a gyógyszerek betegtájékoztatóiban található, alkalmasint igen terjedelmes mellékhatás-lista: így védik magukat a gyógyszergyártók...

 • drkissviki
  2009-08-18 17:26
  Előzmény: Qkac

  Azért,jól elbeszélgettünk a témáról,nemdebár?

 • Qkac
  2009-08-18 14:54
  Előzmény: drkissviki

  Egyébként meg szóra sem érdemes az egész téma! A WHO-tól kezdve mindenki felfújta az új influenza kérdését, csakúgy mint anno a madárinfluenzát. Ez az egész senki másnak nem jó mint a gyógyszer- és vakcinagyártóknak! A rengeteg raktáron porosodó készletet még a lejárati idő előtt értékesíteni lehet!

 • drkissviki
  2009-08-18 08:09
  Előzmény: Qkac

  Ez igaz, de éppen ezért kellene tudatosítani az emberekben hogy valójában milyen lefolyású megbetegedésre lehet számítani, mennyite, és kikre veszélyes, és egyébként milyen egyéb preventív magatartással előzhető meg a járvány! Ehelyett másról sem hallunk, mint hogy elhunyt 1 ember, v.s. az uj influenza szövődményeinek következtében...és pánikhangulatot keltenek az emberek között! Ugyanakkor nem adnak szakszerű tájéjoztatást az -estlegesen fellépő-szövődményekről, káros mellékhatásokról. A világsajtóban ugyan egyre többet írnak erről, és ha itthon nem előzik meg SZAKSZERŰ ZÁJÉKOZTATÁSSAL az esetleges rémhíreket,akkor nem hiszem,hogy a tesztelésre önként jelentkezőkön kívül majd olyan sokan tolonganának az állam által súlyos milliárdokért felvásárolt oltóanyag beadásáért!

 • Qkac
  2009-08-18 07:51
  Előzmény: drkissviki

  Miért kellene az államnak felelősséget vállalni a szövődményekért? Hisz nem kötelező védőoltás!

 • drkissviki
  2009-08-17 14:50

  Jó lenne először felmérni,hogy hányan kívánják beadatni maguknak azt a védőoltást ami 1., nem kötelező 2., szövődményeiről csak most kezdünk hallani 3., az esetlegesen fellépő szövődményekért,káros mellékhatásokért az állam nem vállal felelősséget, 4., az egyébként egészséges embereknél,gyerekeknél, néhány napig tartó enyhe lefolyású panaszokat okozó megbetegedést -l. Sziget-fesztivál bizonyítottan H1N1-es vírustól megbetegedetteket!-okoz! CUI PRODEST ? ez a nagy védőoltás-mizéria?