hirdetés
 • Nicephor
  2009-08-31 11:06
  Előzmény: Qkac

  Egyet megfigyeltem: Aki az orvosnak előre adja a hálapénzt (ami akkor nem is hálapénz, hanem vesztegetés), tehát aki előre adja a pénzt, az halál fia! Zavarba hozza az orvost, többet vár tőle, mint amire képes. Főleg ebben a válságban, a kormány által tönkretett egészségügyben. Aki előre fizet, az semmi jóra nem számíthat. Orvos pénzt sosem követel. Ezt a betegek találták ki. Aki ad, az magára vessen. Ne vádolja az orvost amiatt, hogy elfogadja, hiszen piszokul kevés a fizetése.

 • Qkac
  2009-08-26 13:39
  Előzmény: nera0404

  Azt Írja "igazi orvos nem követeli a hálapénzt". Ha ez így van, akkor kis hazánkban nagyon kevés az "igazi" orvos!

 • tiger
  2009-08-25 15:59
  Előzmény: nera0404

  Onkológusok simán elfogadják a pénz. Tapasztalatbüól mondom, akkor is ha nem tudnak segíteni.Tőlünk elfogadták.

 • nera0404
  2009-08-25 15:52
  Előzmény: Alex

  Kizárt hogy ekkora összegeket adnak a betegek.Hol készült ez a felmérés és ki volt a válaszadó? Miért sír itt mindenki hogy mekkora a válság amikor képesek ekkora összegeket kipengetni. Az igazi orvos nem követeli a hálapénzt, főleg attól nem illő elfogadni, akin nem tudnak segíteni, csak az életét megtudja hosszabbítani. Az meg egyébként is a kötelessége, ha bármilyen keveset is keres köteles a beteg életét minden rendelkezésre álló eszközzel jobbá tenni

 • nemethma
  2009-08-20 17:05
  Előzmény: Évica

  Mondanám, csodálkozom, hogy még nem unják a témát. Nem mondom, mert mindig akkor kerül elő a hálapénz kérdése, amikor baj van. És most nem a BKV disznóság a legnagyobb baj, hanem a csőd. Csőd az egészségügyben. Nagyon nagy a baj! És ennek minden következményét, megnyilvánulását az eü. dolgozók nyakába kell varrni, vagy legalább megkísérelni. Szidjuk őket, attól jobb lesz ! Hisz ők a hibásak. Elköltik a társadalom sok-sok pénzét. Nyomorultakra, öregekre, betegekre.. Emlékezzünk Rácz Jenő Miniszter Úrra, ő elismerte, hogy 1989-től a miniszterségéig 1500 milliárd ( ANNYI) forintot vontak ki a az egészségügyből. Azóta már nem követem az összegeket.

 • Évica
  2009-08-20 15:20
  Előzmény: lótetű

  Amiről ír az a hála jele, akkor kapja, amikor úgy érzi a beteg, hogy kapott valami pluszat "emberséget". Erről szerintem mindenki azt gondolja, ha jó szívvel adja, mert úgy érzi, hogy megérdemli az orvos vagy a gyógyító ez olyan mint a jutalom. Nem az állam dolgozott meg érte! Vagy talán egyszer úgy adózunk, x Ft plusz a x csirke, x szál kolbász,x csokor virág stb.. uniós egységára. HIHI Na BOCSÁNAT. Vagy a hála betiltása, és lefizetés hivatalos tarifájának a megadóztatása a 21. század válságából kivezető egyetlen út?

 • lótetű
  2009-08-20 13:01
  Előzmény: Nicephor

  Igaza van.Az utólagosan kifjezett hála elfogadása vagy elutasítása azonban kissé bonyolultabb. 1. Nem tudhatom, hogy valaki "dúsgazdag", vagy éppen kölcsönből akarja háláját nyilvánítani.2.Hálapénz visszautasítása esetén volt, aki megkönybbülten tette vissza táskájába a borítékot, volt, aki sírva fakadt, hogy miért nem fogadom el tőle, volt, aki a "csakazértis" módszer alkalmazásával ajándékcsomagot, vagy malomkeréknyi virágcsokrot hozott (amit ugye nem illik visszautasítani), tehát ugyanúgy ráköltötte a hálapénznek szánt összeget (vagy többet), így ugyanolyan kellemetlen helyzetbe hozott. Magam részéről szeretem, ha a beteg, aki pl. méhészkedik, megkérdezi, hogy pergetés után hozhat-e mézet, vagy, aki termelő megkérdezi, hogy vezetek-e háztartást, hozhat-e egy kis gyümölcsöt, zöldséget, csirkét, disznóvágás idején "disznóságokat", elfogadom-e, ilyenkor megköszönöm, hogy "örömmel", aztán vagy hoz valamit, vagy nem, de ebből nem csinálok problémát.

 • Évica
  2009-08-20 09:09
  Előzmény: Nicephor

  Bonyolult ez a dolog. Több mint egy évtizedem alatt senkit nem kényszerítettem borravaló adására! Aki többet próbált adni annak azt mondtam ennyi és nem több. Virágot sokat kaptam, mivel tudták, hogy nem diszkriminálom az embereket, gazdag és szegény egyformán számíthat rám. Nem sorolom a kórházi eseteket, ahol kikényszerítik apró trükkökkel, hogy válasszon, vagy fizet vagy megdöglik. Szégyenkezve ismernének magukra a nagy tudású, de igen alacsony szellemiségű pénzéhes doktorok. A kifizetett számlák után néha 30 000 Ft marad ételre, életre, de van becsületem az emberek előtt! Nincs pénzem amit tőzsde cápáknak kellene fialtatni. De jól érzem magam a bőrömben, mert tehetek az emberekért. Tudok beszélgetni a becsületes Magyar orvosokkal, mert aki becsületes annak nincs pénze, egyetlen szakmában sem. Az orvosok épülésére írtam e néhány elgondolkodtató szót.

 • Nicephor
  2009-08-19 19:00

  A cikkírónak fogalmi zavara van, mert amit a JOBB vagy KIVÉTELES ellátásért ad valaki, az nem hálapénz, hanem vesztegetés. Senki nem tilthatja meg, hogy egy dúsgazdag ember UTÓLAG kifejezze a háláját. Ez megint más. Ha pedig valaki bajban van, és a kórházban addig szóba sem állnak vele, amíg előre nem fizet, akkor gazemberekkel áll szemben. Gazembereknek pedig nem szokás pénzt adni.

 • Qkac
  2009-08-19 11:03
  Előzmény: bonkam

  Számlát kell kérni és akkor adózik utána.