hirdetés
 • lótetű
  2009-09-07 20:38
  Előzmény: Évica

  Szerimtem nem kellene ennyit beszélni a reformokról, a finanszírozásról, hanem csak vissza kellene térni az alapokhoz (előbb-utóbb ez lesz a "reform"), mármint, hogy legfőbb érték az EMBER! Nem számolgatni, hogy a 80 évesnek már mi a fenének CT vizsgálatot végezni- ilyen hozzáállással már jónéhányat átsegítettek az örök vadászmezőkre. Azzal senki nem foglalkozik, hogy ezek az emberek pl. sohasem voltak táppénzen, de fizették az OTI-t, SZTK-t, OEP-et és most rá se recece, mert éltek már eleget! Nyavalygunk, hogy "fogy a magyar", ugyanakkor olyan intézkedések születnek, ami ezt nem meggátolja, hanem elősegítik. Nem merünk gyermeket vállalni, de majd emelt fővel vonulunk a szociális otthonba, ahol sec-pec feldobjuk a talpunkat- az életünk során ilyen-olyan jogcímen befizetett összegek pedig illetéktelen, hozzá nem értő vezetők bukásának végkielégítését fedezik. Akkora az anarchia, hogy már tépem a hajamat! Pl. ideggyógyász lévén megfosztottak attól a jogtól, hogy járást segítő eszközt ( bot, járókeret!!) írhassak fel a mozgásában korlátozott, pl. agyvérzett betegnek. Szakorvosi javaslatot kell adnom (előzetes vizsgálat során) a háziorvosnak, aki majd felírja. Hol van itt a logika? Súlyos fekvőbetegnek megint limitálták 2 évre a pelenka felírásához a szakorvosi javalatot. Miért, miért? Ha van valaki, aki érti ezeket a "borzasztó fontos", havonta változó rendeleteket, kérem világosítsa fel elborulni készülő elmémet.

 • Évica
  2009-09-04 19:33
  Előzmény: Fedap

  Köszönöm, azon munkálkodom, hogy a hatalmas szellemiségéről híres Magyarok, használják végre a saját fejüket. Minél többen teszik, annál jobb lesz az ország helyzete. Egészséges emberek, egészséges életteret teremtenek! A tudatunk és a lelkünk egészsége, maga után vonja a test egészségét. Az egész részek összessége, az emberek összessége, csak együtt tud egészséges lenni. Remélem ezt, már sokan értik.

 • Fedap
  2009-09-02 19:44
  Előzmény: Qkac

  Csak a kezdet nehéz, mint mindenütt. Aztán szépen fog terjedni a dolog.Meg kell tanulnunk nem odafigyelni a sulykolásra legyen szó reklámról, vagy politikai agymosásról.

 • Qkac
  2009-09-02 11:41
  Előzmény: Fedap

  Mindenben egyetértünk, csak senki nem fogja meglépni!

 • Fedap
  2009-09-01 19:51
  Előzmény: Évica

  Valóban a legcélravezetőbb megoldás lenne az élősködő bankok és multik elkergetésére az, ha nem állnánk szóba velük. Egyszerűen, ahol lehet, a cserekereskedelmet kéne előnyben részesíteni. Ehhez hasonló példa a több településen is kísérletképpen bevezetett 'helyi pénz'. A média agymosó hatása azért már az utóbbi időben nem éli régi fénykorát, talán egyedül már csak az emberi telhetetlenségre, kapzsiságra tudnak alapozni. (Amúgy a 'Padlóra kerül az egészségügy' c. fórumtémába írt hozzászólásaihoz gratulálok, kristálytisztán látja a lényeget és remélem, véleményével többek szemét is sikerült felnyitnia.)

 • Évica
  2009-09-01 14:26
  Előzmény: Nicephor

  Most azért nem csinál semmit a FIDESZ! Vagy éppen ezért kapja az ellátmányt ő is! Nem hiszek a pártokban! Az emberek tehetnek a legtöbbet, ha mindenki annyit járna a LOMBOLTOKBA amennyit én, már összeszedték volna a bódéjukat. A másik én nem tartok el bankárokat. Minden bank csődbe ment volna, ha annyira közömbösek tudtak volna maradni az emberek mint én. Ja, hogy nem vagyok milliomos, az lehet, de nem is köpdösnek le az emberek.

 • Fedap
  2009-09-01 13:13
  Előzmény: Fedap

  Erratum: munkaképes, de közmunkát vállalni NEM akaró állampolgárok segélyezésének megszűntetése

 • Fedap
  2009-09-01 13:11
  Előzmény: Qkac

  Külföldi bankok 'segélyezésének' leállítása, maximált közszférás (felsővezetői) bérek, 70 év fölötti nyugdíjas közalkalmazottak elbocsájtása, pártok állami támogatásának megszűntetése, In-Kal-os szerződések felmondása, egy személy csak egy közszférás főállást tölthessen be, pártlistán bedugott országgyűlési és önkormányzati képviselők státuszának megszűntetése, ellopott állami vagyon kisajátítása, munkaképes, de közmunkát vállalni akaró állampolgárok segélyezésének megszűntetése, 4-es metró építési munkáinak felülvizsgálata, közbeszerzés intézményének megszűntetése, MTV székház bérleti szerződésének felülvizsgálata/felmondása... SOROLJAM MÉG???

 • Nicephor
  2009-09-01 10:58
  Előzmény: Qkac

  Idézem: - És honnan vegyük el? - Ez a tolvajok visszatérő kérdése. Érdekes, hogy a FIDESZ-kormány ilyent sose kérdez. Azok tudják, hogyan kell vigyázni a pénzünkre.