hirdetés
 • kutyuka
  2009-10-05 03:31

  Még annyit, hogy azokban a perekben, melyekben szakértő kirendelése szükséges - igazság szerint - nem a bíró, hanem a szakértő dönti el a per kimenetelét. Összegszerüségben tud dönteni a bíró. Ehhez valóban hozzátartozik, hogy melyik bíró milyen beállitottságu. Van olyan bíró, hogy amit kér a felperes, megitéli neki, van olyan bíró, aki a lehető legkevesebbet itéli, mivel esetlegesen személyes tapasztalatai is közrejátszanak benne és más szemszögből itéli meg a dolgot.

 • kutyuka
  2009-10-05 03:28
  Előzmény: mohikan

  Olyan szakértőt fogad el a bíróság, aki be van jegyezve az Országos Igazságügyi Szakértői Névjegyzékbe. Csak ott a gond, hogy az orvosi szakértői bizottság is orvosokból áll, a perben szereplő orvos által el, vagy nem elkövetett mühibát kell megállapítani, minősíteni. Azonban a kutya a kutyát nem gyakran harapja meg. Van olyan eset, hogy mütét közben benthagyják a betegben a varrótüt, de a szakértő megállapítja, hogy semmiféle hátrányos következménye nincs ennek, mivel betokosodott a tű. Igaz, hogy a beteg ugy közlekedik, hogy belerögzült az agyába, hogy esetleg bármelyik pillanatban érheti valami, de mit sem számit. Fizethette a perköltségeket. Igazságos ez? Abszolut nem ugy az van, hogy mindig a beteg, ill. a felperes kap igazságot és az orvost elmarasztalják.

 • Fedap
  2009-09-09 13:07
  Előzmény: Qkac

  Néhány semmihez nem értő politikus meg egyszerre több istennek is képzeli magát. Persze, ha van rá fogadóképes közönség, miért is ne tenné?

 • Qkac
  2009-09-07 08:56
  Előzmény: Fedap

  Ennek ellenére egyesek félistennek képzelik magukat!

 • mohikan
  2009-09-04 04:24

  A bíró érzelmi alapon dönt. Felháborító, hogy az un. szakértők 300 000 és 1 milka között között adnak "megfelelő" véleményt, vagy olyan szakértőt fogadnak el aki ki van tiltva osztályról. Nem véletlenül nem választották meg a győri bírót legfelső bírósági elnöknek, azt mondta a bírók legalább 50% alkalmatlan és bírói tevékenység végzésére. Beszéltem olyannal aki Justiciáról nem tudta mi az - talán Kft?