hirdetés
 • trax
  2009-09-10 05:17
  Előzmény: blazius

  A német és osztrák gyakorlatban egy (azaz egy darab!!!) nem valid elszámolt tétel a finanszírozási szerződés azonnali és végleges megszüntetését eredményezi. Így természetesen lehet értéken finanszírozni. Ön még soha nem számolt el meg nem történt ellátást? Vagy csak a felháborodásban ilyen jogszabály követő?

 • blazius
  2009-09-08 16:07
  Előzmény: nagymajor

  A német,osztrák és bármely nyugati országhoz való hasonlítgatás azért is nem megfelelő,mivel ott a páciens belépésétöl kezdődően 10-20-szorosan magasabb értéken számolnak el mindent.Az a reális elszámolása a munkának,anyagnak stb.Tehát akkor kéne hivatkozni külföldre majd ha itt is hajlandóak lesznek mindent értékén kifizetni és addig szerintem kusssssss minden egészségpolitikusnak.

 • nera0404
  2009-09-08 11:53
  Előzmény: nagymajor

  Bármilyen szigorúak is a rendelkezések,az ilyen jelentések hogy egy óra alatt 250 beteget ellátnak, az teljes képtelenség.Esetleg úgy lehetséges, hogy egyszerre történik a velük való foglalkozás ,s nem külön-külön.Egy beteg ellátásához minimum tíz perc kell.Kezdve a beteg adatainak egyeztetésével, amely a technika ördöge miatt nem mindíg megy egyszerűen.

 • nagymajor
  2009-09-08 07:57

  A szigorítás ebben az esetben - is- értelmét veszti, mert azt minden gyakorló szakrendelésen tudják, hogy amíg a pontértékek ilyen teljesen a gazdasági érdekeket (nem egészségügyi gazd. érdekek) "kell" tükrözzék, addig egy szakrendelés csak trükökkel maradhat életben. Ausztria és Németország említése azért sem volt "telitalálat", mert ott az orvosok nem a társadalom legszegényebb rétegei között vannak és a betegeknek mind van érvényes biztosítása, tehát nem trükökkkel kell életben tartani sem a szakrendeléseket, sem az egészségügyi dolgozókat. Addig lesz "febneketlen zsák" egy ország egészségügye, amíg az ország lakosaira nem egyformán vonatkoznak a betegbiztosítás törvényei és a betegbiztosítás nem helyeződik valódi üzleti alapokra, hanem a politika kényének-kedvének lesz mindenkoron kitéve.